Cursus Trainerswerving

Cursus Trainerswerving

Leer met behulp van een duidelijk stappenplan hoe je meer trainers kunt werven & behouden

cursus-trainerswerving-gymvereniging

Je doet als bestuur van alles aan het zoeken van trainers maar het werpt nog steeds niet z’n vruchten af. Je hebt van alles opgezocht maar nog niet de magische oplossing gevonden. Je hebt verschillende acties geprobeerd: vacatures uitzetten, e-mails, nieuwsbrieven, Social Media. Alles wat je “dacht” dat je moest doen heb je inmiddels geprobeerd maar niets lijkt je trainers op te leveren. Wanneer je eindelijk een trainer gevonden hebt, blijken er weer twee anderen te gaan stoppen. Het lijkt alsof je in een cirkel ronddraait en niet verder komt met de vereniging… Het besturen van een vereniging zou eigenlijk veel meer moeten zijn dan alleen maar naar trainers zoeken toch?

cursus-trainerswerving-gymvereniging

Paul-Verheul-Trainerswerving

Paul Verheul

Verenigingsadviseur Beter Turnen

Het trainerstekort is in de loop der jaren helaas een steeds groter probleem geworden. Er gaan meer trainers weg uit de gymsport dan dat er bij komen. Toch zijn er voldoende manieren om te zorgen dat je als vereniging voldoende trainers hebt (en het is zelfs mogelijk om een overschot te krijgen). 

De afgelopen 9 jaar heb ik meer dan 100 gymverenigingen geholpen met trainerswerving. In deze tijd heb ik geleerd dat bestuursleden het meeste baat hebben bij een duidelijke stappenplan en kant-en-klare tools. 

Met mijn kennis en praktijkervaring heb ik het handboek trainerswerving en deze online cursus geschreven.

Jullie vereniging kan voldoende trainers krijgen!

Zou het niet fijn zijn om precies te weten welke stappen je moet zetten om trainers te vinden? Concrete kleine stappen die jij kunt zetten om effectief trainers en assistenten te werven (en behouden).

  • Duidelijk stappenplan
  • Meer dan 30 wervingsmethoden, kant-en-klare campagnes & templates
  • Stel vragen aan een verenigingsadviseur
  • Bespaart het bestuur tijd
  • Minder bestuursvergaderingen
  • Werf meer trainers & assistenten

Stappenplan

cursus-trainerswerving-gymvereniging

1. Fundamentele basis

We starten met de inventarisatie van de vereniging, het vaststellen van de ambities en bepalen we de voorwaarden voor een fundamentele basis. Een fundamentele basis is essentieel, want daarna begint het proces om succesvol meer trainers te vinden.

huidige-strategie-trainerwerving

2. Huidige strategie

We brengen in kaart welke wervingsacties er al door de vereniging gedaan zijn en hoe de vereniging ervoor staat op het gebied van intern werven & opleiden van kader. In deze fase bepalen we welke kansen en mogelijkheden er liggen om nieuwe trainers te vinden.

cursus-trainerswerving-gymvereniging

3. Aantrekken - De wervingsperiode

Hier begint de echte magie. Wij delen meer dan 30 strategieën waarmee jij met behulp van kant-en-klare campagnes en templates nieuwe trainers kunt vinden. Binnen een korte tijd heb je met onze voorbeelden meerdere succesvolle wervingsacties uitgevoerd.

cursus-trainerswerving-gymvereniging

4. Borging - happy trainers, stay longer

Nadat er nieuwe trainers zijn gevonden, gaan we ervoor zorgen dat de nieuwe trainers en de huidige trainers langer bij de vereniging blijven. De focus ligt op het werken aan trainersbehoud. Met ons stappenplan weet je precies hoe je ervoor zorgt dat de trainers met plezier bij de vereniging blijven.

Krijg nu direct toegang tot de Trainerswerving Cursus

cursus-trainerswerving-gymvereniging

Veelgestelde vragen

HOE LANG HOUD IK TOEGANG TOT DE TRAINING?

Je krijgt onbeperkt toegang!

Ook wanneer er bestuurswisselingen zijn. Je kunt dan een e-mail sturen naar info@beterturnen.nl en dan zetten we de toegang over.

IS DE PRIJS EEN ABONNEMENT?

Nee, je betaalt slechts één keer en je behoudt daarna onbeperkt toegang. Je zit dus nergens aan vast. Mocht je met korting toegang willen tot alle cursussen dan raden we het Kickstarter Club Lidmaatschap aan. Klik hier voor meer info.

WIE KRIJGEN ER TOEGANG TOT DE TRAINING?

Vaak werk je met meerdere bestuurders samen in de vereniging. We raden het ook zeker aan om de cursus samen te volgen. Alle bestuurders van de vereniging kunnen daarom toegang krijgen tot de training. Je kunt bij de aanmelding de namen en e-mailadressen plaatsen van alle bestuurders of dit achteraf te mailen naar info@beterturnen.nl

WAT ALS IK NIET TEVREDEN BEN?

We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat iedereen meer dan tevreden is over de inhoud van de trainingen. Mocht je om wat voor reden dan ook toch niet tevreden zijn, laat het ons dan alsjeblieft weten.

Je krijgt van ons 14 dagen de tijd om na te gaan of de training echt bij je past. Ben je niet tevreden? Stuur dan binnen 14 dagen een e-mail naar info@beterturnen.nl en je krijgt het volledige bedrag terug van ons.

Klaar voor de start?