Beter Turnen Kickstarter

Kickstarter

Word lid en maak deel uit van het Platform & Community voor bestuursleden

11 jaar
Ervaring in verenigingsadvies
2137

Actieve leden op het platform

90+
Verenigingen geholpen

Structurele ondersteuning voor bestuursleden

Je doet als bestuur van alles aan het zoeken van trainers maar het werpt nog steeds niet z’n vruchten af. Helaas is het vinden van trainers niet je enige probleem want er zijn ook te weinig bestuursleden. Je hebt van alles opgezocht maar nog niet de magische oplossing gevonden. Je hebt verschillende acties geprobeerd: vacatures uitzetten, e-mails, nieuwsbrieven, Social Media. Alles wat je “dacht” dat je moest doen heb je inmiddels geprobeerd maar niets lijkt je trainers op te leveren. Wanneer je eindelijk een trainer gevonden hebt, blijken er weer twee anderen te gaan stoppen. Het lijkt alsof je in een cirkel ronddraait en niet verder komt met de vereniging… Het besturen van een vereniging zou eigenlijk veel meer moeten zijn dan alleen maar naar trainers en vrijwilligers zoeken toch?

Bestuursleden-zoeken-turnverenigingPaul-Verheul-Trainerswerving

Paul Verheul

Verenigingsadviseur Beter Turnen

Het trainerstekort is in de loop der jaren helaas een steeds groter probleem geworden. Er gaan meer trainers weg uit de gymsport dan dat er bij komen. Hierdoor zijn bestuursleden vaak continu bezig met het werven van trainers en hebben ze geen tijd en energie over voor andere noodzakelijke taken binnen de vereniging. 

De afgelopen 11 jaar heb ik meer dan 90 gymverenigingen geholpen met trainerswerving, het werven van nieuwe leden, vrijwilligers en het binnen halen van sponsoren. In deze tijd heb ik geleerd dat bestuursleden het meeste baat hebben bij duidelijke stappenplannen en kant-en-klare tools. 

Het besturen van een gymvereniging voelt soms als het trekken aan een "dood paard". Wij hebben ervaren dat bestuursleden behoefte hebben aan het sparren met andere verenigingen. Daarom hebben wij een bruisende community voor bestuursleden opgezet. Hierdoor hoef je zelf het wiel niet meer opnieuw uit te vinden en kun je precies achterhalen hoe iemand anders het aangepakt heeft.

Jullie vereniging kan groeien!

Zou het niet fijn zijn om precies te weten welke stappen je moet zetten om trainers te vinden, meer leden te werven of nieuwe sponsoren binnen te halen? Concrete kleine stappen die jij kunt zetten om de vereniging weer te laten bloeien!

Voordelen Kickstart lidmaatschap

 • Duidelijk stappenplannen
 • Alle bestuursleden toegang met één verenigingslicentie
 • Meer dan 30 wervingsmethoden, kant-en-klare campagnes & templates om trainers te werven
 • Stel onbeperkt vragen aan een verenigingsadviseur
 • Bespaart het bestuur tijd
 • Minder bestuursvergaderingen
 • Meer energie en plezier in het besturen
 • Werf meer trainers, assistenten, leden, vrijwilligers en inkomsten.

Dit is wat je krijgt als Kickstart lid

team-beter-turneverenigingsadviseur-team-beter-turnenn

Online coaching

 • Duidelijk weten wat de volgende stap is.

Met behulp van intensieve begeleiding helpt ons team je op afstand op weg en begeleiden we je. Iedere maand geven wij aan waar jij op zou moeten focussen voor de meest optimale resultaten. Samen met de tools delen we hele concrete blauwdrukken. Je kunt de blauwdrukken 1-op-1 overnemen en dat scheelt jou veel onderzoek. Je weet zeker dat je effectief aan de slag kunt gaan en alleen de acties uitvoert die op dat moment het beste werken. Ook heb je de mogelijkheid om vragen te stellen en te sparren met het team van Beter Turnen en Paul Verheul, verenigingsadviseur van Beter Turnen.

Tools

Ontvang de beste tools voor bestuurders met duidelijke stappenplannen, wervingsmethoden, kant-en-klare campagnes & templates. Iedere maand voegen we nieuwe tools toe.

Online Trainerswervingstool (t.w.v. €497,-)

 • De beste tool om zo snel mogelijk trainers te werven!

Met meer dan 30 kant en klare wervingsacties, campagnes & templates kun je stapsgewijs nieuwe trainers vinden. De Trainerswervingstool schetst een duidelijke roadmap met behapbare tips en toelichtingen. Met behulp van de checklists volg je een duidelijk stappenplan. Hierdoor kun je met weinig tijd steeds meer bijdragen aan het werven & behouden van trainers, zonder teveel tijd te verliezen aan het bedenken hoe je dat moet doen. Geen lange bestuursvergaderingen meer met steeds weer vraagtekens over het oplossen van het terugkerende trainerstekort dus!

ledenwerving-gymvereniging

Online Ledenwervingmachine

 (t.w.v. €497,-)

  • De beste tool om op de automatische piloot nieuwe leden te werven!

  Met de online ledenwervingsmachine tover je website bezoekers (potentiële leden) om naar (proef)leden. Met de templates die Beter Turnen voor jouw vereniging instelt loopt de machine vol automatisch. Hierdoor krijg je automatisch nieuwe leden binnen en kun jij mooi je tijd & energie steken in het behouden van je huidige leden. Ben je al klaar voor volle wachtlijsten op de club?

Trainerswerving-tool-beter-turnen

Cursus Trainerswerving (t.w.v. €297,-)

De cursus Trainerswerving leert je om in kleine stappen toe te werken naar het effectief werven (en behouden) van trainers en assistenten. 

Sponsorwerving-tool-beter-turnen

Cursus Sponsorwerving (t.w.v. €297,-)

Leer met behulp van een duidelijk stappenplan en blauwdrukken hoe je meer inkomsten kunt genereren voor de vereniging!

huidige-strategie-trainerwerving

Bestuurders Community

In onze community met gelijkgestemde bestuursleden kun je vragen stellen, kennis delen, successen vieren en inspiratie oogsten. Zo krijg je directe feedback van ons team en andere leden die jou precies kunnen vertellen hoe zij hetgeen hebben gedaan waar jij op dat moment ook mee bezig bent. 

Daarnaast leent onze community zich ook perfect voor het vinden van samenwerkingsverbanden. Binnen het platform heeft iedereen een eigen profiel, kun je privé berichten sturen en zelfs eigen topics starten voor specifieke onderwerpen.De ideale omgeving voor bestuursleden!

Website-analyse-verenigingsadvies

Bonus: Website Review (t.w.v. €297,-)

Het team van Beter Turnen loopt stapsgewijs door de website van jouw vereniging heen. We geven op meer dan 30 punten aan waar de barrières liggen voor bezoekers om lid te worden van jouw vereniging. En je ontdekt hoe je deze barrières op kunt heffen om bezoekers van jouw website over de streep te trekken om lid te worden van de verenging.

Een greep uit onze partner verenigingen

Gymvereniging-Best

G.V. Best

Gymvereniging-Pro-Patria

Pro Patria

Gymvereniging-OKV-Harmelen

OKV Harmelen

Gymvereniging-Kolorido-Gymnastics

Kolorido Gymnastics

Gymvereniging-SSS-Lopik

S.S.S. Lopik

Gymvereniging-Olympus

G.V. Olympus

Gymvereniging-Excelsior

G.V. Excelsior

Veelgestelde vragen

Wat is de tijdsinvestering om gebruik te kunnen maken van het Kickstarter lidmaatschap?

De exacte tijdsinvestering zal per vereniging verschillen. Als vereniging kun je zelf de snelheid van het traject bepalen en daarmee de tijdsinvestering gedurende het traject bepalen. Er zijn zowel acties die weinig tijd kosten als acties die meer tijd kosten beschikbaar. Met enkele uren per week kun je al een wereld van verschil maken!

Wat als onze vereniging al veel manieren geprobeerd heeft om trainers te werven?

Dan ben je als vereniging al goed bezig! Met behulp van onze ondersteuning en tools weet je precies wat de volgende stappen zijn die je moet ondernemen. In de praktijk scheelt dit voor bestuursleden veel tijd en geeft het bestuursleden meer energie en vertrouwen om trainers, vrijwilligers, leden en sponsoren te kunnen vinden.

Kunnen meerdere bestuursleden van de vereniging deelnemen aan Kickstarter?

Ja, wanneer de vereniging Kickstarter lid is dan mag de vereniging zelf bepalen welke leden van de vereniging toegang krijgen tot de tools. Er is dus maar één lidmaatschap nodig voor een onbeperkt aantal leden, ook wanneer er een bestuurswissel binnen de vereniging plaatsvindt.

Is er een niet goed, geld terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de Kickstarter ondersteuning bij de vereniging past.

Wat is de duur van het lidmaatschap?

Zolang als het lidmaatschap wat je kiest. Een maandlidmaatschap is per maand opzegbaar en een jaar lidmaatschap per jaar.

Kan ik mijn lidmaatschap later wijzigen?

Ja, je kunt bijvoorbeeld eerst starten met een maandlidmaatschap en dit later omzetten naar een jaarlidmaatschap om alsnog van de korting profiteren.

Probeer het Kickstart Platform nu 14 dagen gratis!

Beste Keuze

Jaarlidmaatschap

900,-
697,-

Je bespaart 22,6%!

 • Alle Kickstart tools
 • Online Trainerswervingstool - t.w.v. €497,-
 • Online Ledenwervingsmachine - t.w.v. €497,-
 • Cursus Trainerswerving - t.w.v. € 297,-
 • Cursus Sponsorwerving - t.w.v. € 297,-
 • Coaching door verenigingsadviseur  - t.w.v. € 2997,-
 • Community voor bestuurders - onbetaalbaar 😉
 • Website Review - t.w.v. € 297,-

Maand lidmaatschap

75,-
  • Alle Kickstart tools
  • Online Trainerswervingstool - t.w.v. €497,-
  • Online Ledenwervingsmachine - t.w.v. €497,-
  • Cursus Trainerswerving - t.w.v. € 297,-
  • Cursus Sponsorwerving - t.w.v. € 297,-
  • Coaching door verenigingsadviseur  - t.w.v. € 2997,-
  • Community voor bestuurders - onbetaalbaar 😉
  1. Website Review - t.w.v. € 297,-