Beter Kleutergym

Het Platform voor docenten en trainers in het kleuteronderwijs

16+

Jaar ervaring

500+

Oefenstappen op video

2857

Actieve leden

Gratis Koprol Checklist

Voorkom dat je steeds dezelfde oefeningen gebruikt in de kleuterlessen!

  • Met meer dan 80 verschillende methodische oefeningen op video om de koprol aan te leren.

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naar toe sturen?
Ik ga akkoord dat Beter Kleutergym / Beter Turnen berichten en tips stuurt.
Downloaden!
Your information is safe with us

Kleuter inspiratie

Gratis downloads

Gratis tools voor turntrainers & docenten in het kleuteronderwijs

Blogs over kleutergym

Blijf op de hoogte van de nieuwste tips over kleutergym met onze blogs over kleutergym

Platform & bijscholingen

Kleuter Platform

Met het Kleutergym Platform heb je altijd een overzicht van meer dan 500 methodische instructievideo`s voor kleuters, peuters en ouder-en-kindgym.

Online bijscholingen

Leer meer over de motorische ontwikkeling van het jonge kind, hoe om te gaan met verschillende gedragsvormen, en doe creatieve ideeën op voor in je eigen kleuterles!

Ervaringen van andere kleuterdocenten

Veel praktische tips!
"Ik en mijn collega's maken met regelmaat gebruik van het kleutergym platform en alle ideeën. We merken dat de kinderen de nieuwe oefeningen leuk vinden en wij zijn blij om nieuwe input te hebben/krijgen! De tips zijn praktisch en goed uitvoerbaar. Inmiddels heb ik Beter Kleutergym al bij meerdere collega-scholen aangeraden."
review-beter-kleutergym
Annemarie Beks
Handige video`s!
"Ik gaf al eerder kleuterturnen (in België) maar ben van opleiding kleuterleerkracht en geen regentes Lichamelijke opvoeding. Ik mis daardoor vaak eenvoudige ideeën die haalbaar zijn voor mijn kleuterlessen. Nu hoef ik niet meer steeds dezelfde opstellingen aan te bieden. Ik heb al enkele ideeën rond evenwicht opgeslagen en gebruikt in mijn eerste lessen. De filmpjes maken het snel visueel en gaat veel sneller om te doorlopen dan hele teksten."
ervaring-beter-kleutergym
Nicky Verhaegen
Beter Kleutergym Docent Nijntje beweegdiploma
Jojanneke Radstake

Over Beter Kleutergym

Al jaren geef ik wekelijks gymles aan kleuters, zowel in het basisonderwijs als bij de vereniging. Mijn doel: de kinderen een goede motorische basis meegeven. Mijn grootste valkuil tijdens deze lessen was: herhaling. Het is erg verleidelijk, maar bovenal gemakkelijk, om je lessen te blijven vullen met huppelen over een lange mat, rollen van een schuin vlak, diepspringen vanaf een kastkop en zwaaien aan de ringen. Dit zul je als docent of als trainer vast wel herkennen.

kleutergym-kleuter-oefening

De oplossing

Gelukkig kwam ik er achter dat je met de meest simpele materialen en kleine aanpassingen heel veel uitdagende en verschillende lessen vorm kunt geven. Ook wanneer je weinig budget hebt voor materiaal. Mijn ideeën heb ik vastgelegd in korte filmpjes en wil ik graag met andere trainers en docenten delen.

Daarom heb ik het Beter Kleutergym Platform opgezet om jou als trainer of docent in het kleuteronderwijs te inspireren om creatievere kleuterlessen te verzorgen! Hierdoor hoef je deze zoektocht niet zelf te doorlopen en kan je mijn voorbeelden direct toepassen in je eigen kleuterlessen.

Voor binnen en buitenlessen

Ik ben sinds een klein jaar in het bezit van mijn niveau 3 diploma. Ik geef inmiddels nu 2 jaar les aan de kleuters en jongens recreatie en sinds afgelopen maand ook aan ouder en kind. Nu met deze nieuwe app, komen er veel verbeteringen bij merk ik. De video's zijn overzichtelijk, het contact met andere docenten is door de topics verbeterd en alles is in een overzichtelijk geheel samengebracht: trainingen, workshops en community. Ik ben blij met het platform ter aanvulling voor mijn lessen en eigen kennis, waardoor ik de kinderen beter kan laten bewegen.
Review-Beter-Turnen
Sonja Vonk
"Sinds 2014 ben ik actief als trainster in de gymsport. Ik gebruik veel oefeningen van het platform in de lessen om elementen te verbeteren. Hopelijk kan ik binnenkort ook aansluiten bij de bijscholingen. Het is super fijn dat als een element niet goed wordt uitgevoerd je dit kan navragen in de community. Je krijgt tips en oefeningen om zo tot een mooi resultaat te komen. Onderlinge contacten, geen concurrentie en iedereen is bereid om te helpen. Daar hou ik van, ga vooral zo door!"
recensie-beter-turnen
Monique Wacker
"Mooi platform met veel verschillende oefeningetjes voor elk niveau en een handige app waarmee de kinderen weer aan de slag kunnen!"
Ervaring-Beter-Turnen
Ludo Stanziani
"Leuk platform met veel handige en bruikbare filmpjes. Soms is het als docent lastig om met oefeningen voldoende te variëren als je veel les geeft. Het brengt me op nieuwe ideeën en zorgt ervoor dat ik mijn leerlingen stap voor stap een lastig element kan aanleren. Bedankt!"
Beoordeling-beter-turnen
Vicky Verheul
"Handige app! Duidelijke filmpjes, kan veel oefeningen makkelijk terugkijken en kan altijd vragen stellen in de docenten community. Super!"
recensie-beter-turnen
Wietse de Haas
beter-turnen
Beter Kleutergym is onderdeel van Beter Turnen