Ledenwerving machine - Werf nieuwe leden voor de vereniging met gemak

Ledenwervingsmachine

Werf nieuwe leden voor de gymvereniging met gemak op de automatische piloot!

9 jaar
Ervaring in verenigingsadvies
142

Verenigingen geholpen

8.293

Nieuwe leden geworven

Herken dat je dat het als bestuur van de vereniging lastig is om steeds maar weer nieuwe leden te moeten werven? 

Regelmatig zeggen leden hun lidmaatschap op. Ondertussen moet je de trainer en de zaalhuur wel gewoon doorbetalen. Als bestuurslid heb je echter niet de tijd om continu bezig te zijn met het promoten van de lessen van de vereniging. Je hebt veel andere taken zoals het vinden van trainers, trainers aansturen, houden van vergaderingen etc. Oftewel genoeg andere belangrijke dingen! 

Die oude flyer van de club die je nog hebt liggen brengt ook niet veel nieuwe leden binnen... En het einde van het seizoen nadert ook als snel, hopelijk komen er niet teveel opzeggingen bij...

Bestuursleden-zoeken-turnvereniging

Paul-Verheul-Trainerswerving

Paul Verheul

Verenigingsadviseur Beter Turnen

Doordat bestuursleden vaak veel taken hebben, hebben ze geen tijd en energie over voor de noodzakelijke taken binnen de vereniging. Het besturen van een gymvereniging voelt soms als het trekken aan een "dood paard".

De afgelopen 9 jaar heb ik meer dan 90 gymverenigingen geholpen met trainerswerving, het werven van nieuwe leden, vrijwilligers en het binnen halen van sponsoren. In deze tijd heb ik geleerd dat bestuursleden het meeste baat hebben bij duidelijke stappenplannen en kant-en-klare tools. Daarom ontwikkelen wij software oplossingen voor verenigingen die werk uit handen neemt van bestuurders.

Hoe zou het zijn als je geen aandacht hoeft te besteden aan het promoten van de vereniging en toch automatisch nieuwe leden krijgt?

ledenwerving-gymvereniging

Online Ledenwervingmachine

  • De beste tool om op de automatische piloot nieuwe leden te werven!

  Met de online ledenwervingsmachine tover je website bezoekers (potentiële leden) om naar (proef)leden. Met de templates die Beter Turnen voor jouw vereniging instelt loopt de machine vol automatisch. Hierdoor krijg je automatisch nieuwe leden binnen en kun jij mooi je tijd & energie steken in het behouden van je huidige leden. Ben je al klaar voor volle wachtlijsten op de club?

Jullie vereniging kan groeien!

Voordelen Ledenwervingsmachine

 • Werf automatisch meer leden voor de club
 • Geschikt voor alle lesgroepen & disciplines
 • Inclusief begeleiding vanuit Beter Turnen
 • Bespaart het bestuur tijd
 • Minder bestuursvergaderingen
 • Meer energie en plezier in het besturen
 • Een groeiende vereniging!

Lidmaatschapspiramide

Normaal zoekt een website bezoeker een gymvereniging via Google. Op de website van de vereniging bepaalt de bezoeker (potentieel lid) vervolgens of zij/hij wel of niet overtuigd is om een proefles aan te vragen. Indien de bezoeker vervolgens besluit om geen proefles aan te vragen, stopt het proces. Dat is natuurlijk zonde omdat je als vereniging graag iemand wilt overtuigen om lid van jouw vereniging te worden.

Zoals je hieronder in de lidmaatschapspiramide kunt zien zijn er meerdere treden om kennis te maken met een vereniging. De meeste mensen willen graag eerst een vereniging leren kennen voordat ze daadwerkelijk lid worden. En de meest laagdrempelige manier om dat te doen is op afstand (online). Het doel is dus om bezoekers op afstand kennis te laten maken met de vereniging. En dat doen we met behulp van de "ledenwervingsmachine".

leden-werven-vereniging
"Mensen willen eerst meer informatie en een beter beeld hebben van een club voordat ze zich aanmelden voor een proefles." 

Hoe werkt het?

leden-werven-vereniging

"Mensen besluiten meestal pas na 7 contactmomenten om een proefles aan te vragen bij een club."

Hoe gaan we dat doen?

Stap 1: de laagdrempelige kennismaking

Samen met jullie club bedenken we een laagdrempelige manier voor bezoekers (potentiële leden) om online kennis te maken met de club via jullie website. Dit kan een turnchallenge zijn, tips over turnen etc. Indien gewenst kan Beter Turnen kant en klare templates aanleveren.

Stap 2: de aanmeldpagina

We zorgen ervoor dat bezoekers op jullie website zich in kunnen schrijven en automatisch toegang krijgen tot de kennismaking met jullie club. Door de inschrijfpagina onder andere op Social Media te delen krijg je steeds meer inschrijvingen.

Stap 3: de automatisering

Beter Turnen stelt de automatisering in zodat de inschrijvers automatisch toegang krijgen tot de kennismaking met extra turntips en informatie over jullie club. Zo maakt een potentieel lid kennis met jullie club en wordt de drempel lager om lid te worden van jullie vereniging.

Stap 4: de uitnodiging

Gedurende de automatisering krijgt het potentiële lid een aantal keer een uitnodiging om een proefles of lessenreeks bij jullie club te volgen. En het mooie is: dit loopt allemaal volledig automatisch!

Stap 5: opschalen

Kun je nog meer leden gebruiken? Dan schakelen we advertenties in op Social Media om de ledenwervingsmachine op volle toeren te laten lopen. Met deze advertenties kunnen we potentiële leden in jullie omgeving in laten schrijven.

Onze partner verenigingen

Gymvereniging-Best

G.V. Best

Gymvereniging-Pro-Patria

Pro Patria

Gymvereniging-OKV-Harmelen

OKV Harmelen

Gymvereniging-Kolorido-Gymnastics

Kolorido Gymnastics

Gymvereniging-SSS-Lopik

S.S.S. Lopik

Gymvereniging-Olympus

G.V. Olympus

Gymvereniging-Excelsior

G.V. Excelsior

Veelgestelde vragen

Wat is de tijdsinvestering om gebruik te kunnen maken van de Ledenwervingsmachine?

De exacte tijdsinvestering zal per vereniging verschillen. Het is mogelijk om de Ledenwervingsmachine in een paar dagen draaiende te hebben voor jullie club en direct nieuwe leden aan te trekken.

Wat als onze vereniging al veel manieren geprobeerd heeft om nieuwe leden te werven?

Dan ben je als vereniging al goed bezig! De Ledenwervingsmachine is een innovatieve manier om nieuwe leden te werven en is één van de weinige manier om dit te kunnen automatiseren. In de praktijk scheelt dit voor bestuursleden enorm veel tijd.

Hoeveel leden kunnen we met de machine werven?

Je kunt onbeperkt aantal leden werven met de machine. Jouw club krijgt standaard ruimte voor 500 contactgegevens, wat meer dan genoeg is voor de gemiddelde club. Heb je toch meer ruimte nodig? Dat kan geüpgraded worden voor slechts 5 euro per maand per 500 extra contactgegevens.

Is er een niet goed, geld terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de Ledenwervingsmachine geschikt is voor jullie club.

Hoe zit het met de AVG?

Inschrijvers kunnen zich te alle tijden uitschrijven en de tool voldoet verder aan alle voorwaarden conform de AVG-wet. Daarnaast kunnen alle mailings uit de naam van het e-mailadres van jullie club verzonden worden. Eventuele reacties van potentiële leden komen dus bij de club zelf binnen zodat je gestelde vragen kunt beantwoorden.

Kan ik mijn lidmaatschap later wijzigen?

Ja, je kunt bijvoorbeeld eerst starten met een maandlidmaatschap en dit later omzetten naar een jaarlidmaatschap om alsnog van de korting profiteren.

Klaar voor een boost? Meld je aan!

Beste Keuze

Per jaar

564
297,-

Bespaar 47,4%

 • Maakt van bezoekers nieuwe leden
 • Laat je contactenlijst groeien
 • Meer resultaat uit jouw clubwebsite
 • Scheelt veel tijd
 • Hulp bij instellen
 • Onbeperkt nieuwe leden werven

Per maand

47,-
Excl. btw.
 • Maakt van bezoekers nieuwe leden
 • Laat je contactenlijst groeien
 • Meer resultaat uit jouw clubwebsite
 • Scheelt veel tijd
 • Hulp bij instellen
 • Onbeperkt nieuwe leden werven