Beter Freerunnen

Het Platform met inspiratie voor freerun lessen voor docenten en trainers

14+

Jaar ervaring
250+

Oefenstappen op video

2857
Actieve leden

Freerun Starterskit

Voorkom dat je steeds dezelfde oefeningen gebruikt in de gymlessen en tover je gymles om naar een uitdagende freerun les!

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naar toe sturen?
Ik ga akkoord dat Beter Freerunnen berichten en tips stuurt.
Downloaden!
Your information is safe with us

Freerun inspiratie

Gratis downloads

Gratis tools voor turntrainers & docenten die freerun lessen geven.

Blogs over freerunnen

Blijf op de hoogte van de nieuwste tips over freerunnen met onze blogs over freerunning.

Freerun Platform

Met het Freerun Platform heb je altijd een overzicht van meer dan 250 methodische instructievideo`s om je gymles om te toveren naar een uitdagende freerun les.

Dave-freerun-platform
Dave Hogenboom

Over Beter Freerunnen

Al jaren geef ik wekelijks gymles aan verschillende lesgroepen, zowel in het basisonderwijs als bij de gymvereniging. Mijn doel: de kinderen een goede motorische basis meegeven. Mijn grootste valkuil tijdens de lessen was altijd: herhaling. Het is erg verleidelijk, maar bovenal gemakkelijk, om je lessen te blijven vullen met dezelfde oefeningen. Dit zul je als docent of trainer vast wel herkennen.

Beter Freerunnen - Freerun oefeningen

De oplossing

Gelukkig kwam ik erachter dat je met de meest simpele materialen en kleine aanpassingen in een beperkte gymzaal heel veel uitdagende en verschillende lessen kunt geven, door freerun lessen aan te bieden. Ook wanneer je weinig budget hebt voor materiaal. Sindsdien heb ik mijn eigen freerun lessen opgezet in mijn gymzaal en heb ik mijn ideeën met lesinspiratie vastgelegd in korte filmpjes. Dit wil ik graag met andere trainers en docenten delen.

Het Beter Freerunnen Platform heb ik opgezet om jou als trainer of docent in het onderwijs te inspireren om creatievere gymlessen te verzorgen door freerun lessen aan te bieden aan je lesgroepen! Hierdoor hoef je deze zoektocht niet zelf te doorlopen en kan je mijn voorbeelden direct toepassen in je eigen gymlessen.

Ervaringen van andere docenten & trainers

"Ik ben sinds een klein jaar in het bezit van mijn niveau 3 diploma. Ik geef inmiddels nu 2 jaar les aan de jongens recreatie.  Nu met deze nieuwe app, komen er veel verbeteringen bij merk ik. De video's zijn overzichtelijk, het contact met andere trainers en docenten is door de topics verbeterd en alles is in een overzichtelijk geheel samengebracht: trainingen, workshops en community. Ik ben blij met het platform ter aanvulling voor mijn lessen en eigen kennis, waardoor ik de kinderen beter kan laten bewegen."
Review-Beter-Turnen
Sonja Vonk
"Sinds 2014 ben ik actief als trainster in de gymsport. Ik gebruik veel oefeningen van Beter Turnen in de lessen om elementen te verbeteren. Hopelijk kan ik binnenkort ook aansluiten bij de bijscholingen. Het is super fijn dat als een turnelement niet goed wordt uitgevoerd je dit kan navragen in de community. Je krijgt tips en oefeningen om zo tot een mooi resultaat te komen. Onderlinge contacten, geen concurrentie en iedereen is bereid om te helpen. Daar hou ik van, ga vooral zo door!"
recensie-beter-turnen
Monique Wacker
 "Mooi platform met veel verschillende oefeningetjes voor elk niveau en een handige app waarmee de kinderen weer aan de slag kunnen!"
Ervaring-Beter-Turnen
Ludo Stanziani
"Leuk platform met veel handige en bruikbare filmpjes. Soms is het als docent lastig om met oefeningen voldoende te variëren als je veel les geeft. Het brengt me op nieuwe ideeën en zorgt ervoor dat ik mijn leerlingen stap voor stap een lastig element kan aanleren. Bedankt!"
Beoordeling-beter-turnen
Vicky Verheul
"Handige app! Duidelijke filmpjes, kan veel oefeningen makkelijk terugkijken en kan altijd vragen stellen in de docenten community. Super!"
recensie-beter-turnen
Wietse de Haas