Buiten Beweeg Boek [PDF]

Inspiratie, voorbeelden & tips voor turntrainers voor het geven van de turnlessen buiten

Buiten-beweeg-boek-turnen
turnboek-buiten-beweeg-boek-turnen

Yes!

Een praktisch online turnboek voor turntrainers: Hét Buiten Beweeg Boek!

Boordevol inspiratie om jouw turnlessen tot een succes te maken. Voor nu, door inspirerende buitentrainingen, en voor later, als we bij mooie zomerdagen lekker buiten sporten!

Veel plezier! :-) 

Wat andere turntrain(st)ers zeggen

"Ik heb het boekje aangevraagd om ideeën op te doen voor buiten te sporten met turnsters. Het is toch wel anders dan in de zaal en nu werden we even voor blok gezet om toch nog leuke lessen aan te bieden. Een lastige zaak die door het boekje is opgelost. Het is erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Er staan zoveel leuke tips en ideeën in. We zijn vooral gericht op toestel turnen en nu moet het ineens anders. Ik heb in de corona tijd 3 online bijscholingen gevolgd bij beter turnen om mijn licentie punten te kunnen halen en zou het zeker aan andere trainers aanraden."

Buiten boek turnen ervaring
Diana van der Weerd

"Ik geef al 25 jaar op dezelfde manier les en nog nooit buiten zonder toestellen. Ik heb 1 bijscholing gevolgd vorig jaar bij Beter Turnen, die goed is bevallen. Ik had creatieve inspiratie nodig en heb een aantal spellen uit het boek kunnen halen en zal er vast ook nog wat spellen/estafette-vormen uithalen voor in de zaal. Alles is duidelijk uitgelegd met tekeningen/plaatjes. Sommige benamingen van oefeningen kende ik niet maar heb ik op internet opgezocht. Dit boek is een welkome aanvulling voor mij en zou het zeker andere trainers aanraden."

Buiten boek turnen ervaring
Miranda Zweers
Buiten-beweeg-boek-turnen

Onze missie met het Buiten Beweeg Boek

Beter Turnen is één van de grootste aanbieders op het gebied van tools & begeleiding voor turnsters en turntrainers. Maandelijks bezoeken honderden turntrainers onze website om nieuwe tools en inzichten op te doen op het gebied van turnen.

Het is onze missie om zoveel mogelijk turntrainers te laten groeien in de turnsport. Dat doen we o.a. door de beste tips en tools te delen maar ook door trainers met elkaar te verbinden. Inmiddels is het Beter Turnen Platform en onze turnapp uitgegroeid tot meer dan 3000 leden!

Wij willen turntrainers zoveel mogelijk inspireren, motiveren en ondersteunen met het geven van turntrainingen.

Buiten boek turnen ervaring
"Dit is het eerst wat ik via Beter Turnen bestel. Dat is me tot nu toe goed bevallen. Ook bekijk ik wel eens de filmpjes van de methodische opbouwen. Hier kan ik ook erg veel uithalen voor mijn lessen. Ik ben met mijn vereniging erg beperkt in het materiaal dat ik buiten kan en mag gebruiken. Hierdoor vond ik het moeilijk om goede efficiënte lessen te bedenken waarbij ik de kinderen toch iets kon leren of in ieder geval de beheerste onderdelen kan stabiliseren en verfijnen. Ik heb al veel aan het boek gehad. Ik kies elke week een of twee onderdelen waar ik aan wil werken en bekijk dan wat het boek aan mogelijkheden biedt om mijn les volledig te kunnen maken. Er is een duidelijke tekst en uitleg bij de verschillende lessen. Ook zijn de lessen zo opgebouwd dat je weinig tot geen materiaal nodig hebt. De materialen die je nodig hebt, maar die ik niet had, kunnen voor een klein prijsje worden aangeschaft. Heel fijn! Je kunt je lessen uitbreiden en/of verrijken met de opties die gegeven worden in het boek en zou het zeker aanraden aan andere trainers."
Miranda van den Eijnden
9000+

Volgers

800+

Turntrainers bijgeschoold

400+

Downloads

Buiten-beweeg-boek-turnen

Buiten Beweeg Boekje

  • 62 pagina`s aan inspiratie, voorbeelden & tips voor het geven van de turnlessen buiten
  • Buitenles checklist
  • Voorbeeldlessen met en zonder materialen
  • Spellen voor je lesgroepen
  • Geschikt voor kleuter, recreatie en selectie groepen
Buiten boek turnen ervaring
"Het boek heb ik aangeschaft omdat wij buiten trainen en het niet mogelijk is om toestellen naar buiten te krijgen (behalve alleen de tumblingbaan). Creatief zijn onze trainsters wel maar het wordt al gauw eentonig zonder toestellen dus ik was benieuwd of jullie nog andere ideeën hadden. Onze trainsters hebben zeker veel aan het boek gehad. Namelijk allemaal verschillende spelvormen en ook dat het jezelf weer op ideeën bracht voor selecties om de opdrachten zwaarder te maken. Het prettigst vind ik dat het overzichtelijk is en ook voorbeelden in staan voor alle soorten niveaus en anders zelf creatief aanpassen voor alle niveaus van recreatief  tot selectie turnen toe. Ik zou dit zeker aanraden aan andere turntrainsters."
Seya van de Bilt

"Ik heb het boek aangevraagd voor meer inspiratie voor de invulling van mijn selectie lessen en andere methodieken die je ook buiten kan toepassen. De methodiek voor de losse radslag en andere lenigheid vormen waren erg handig. We kunnen het boek clubbreed inzetten, omdat er ook voor recreanten leuke ideeën in staan. Een aanrader voor andere turntrainers dus!"

Buiten boek turnen ervaring
Pleuni Rijvers

"Lesgeven doe je vaak in je eigen stramientje. Uiteraard ga je opzoek naar nieuwe oefeningen etc, maar je bent gewoonweg niet gewend om je hele lessen buiten in te richten. Ik heb het boek besteld ter inspiratie en om mijn creativiteit verder er op los te laten. Er staan een paar leuke opdrachten en blokjes in, ter inspiratie. Er staan ook veel situaties in voor kleuters en recreanten. Prettigste aan het boek vind ik de indeling van het boek. De verschillende trainingsblokjes staan netjes gesorteerd en zo uit mijn hoofd ook redelijk op leeftijd."

Buiten boek turnen ervaring
Iris Wieringa