kleuren-turnen

Kleuren Turnen

Wat is kleuren turnen?

Kleuren Turnen is een speciaal lessysteem dat is ontwikkeld om zowel beginnende als ervaren turners en turnsters te stimuleren in hun ontwikkeling op een leuke manier. De voordelen van het Kleuren Turnen systeem zijn onder andere:

  1. Ervaren of beginnend, iedereen kan meedoen met het Kleuren Turnen systeem op basis van zijn of haar (motorische) vaardigheden. 
  2. De Kleuren Turnen lessen zijn specifiek gericht op mentale en fysieke capaciteiten, leeftijd speelt dus geen rol.
  3. Bij Kleuren Turnen heeft elke (les)groep een eigen regenboogkleur. Iedere kleur staat voor een ander beweegniveau. Dit zorgt voor duidelijkheid in de verschillende lesdoelen. 

 

De 3 aspecten van Kleuren Turnen

Het Kleuren Turnen lessysteem bestaat uit drie verschillende aspecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de turntrainingen en de kwaliteit van recreatief turnen. Dit zijn de drie aspecten van Kleuren Turnen: 

 Kleuren Turnen: Lesstructuur

Het eerste aspect van Kleuren Turnen is de lesstructuur, deze is gebaseerd op alle kleuren van de regenboog. Bij de Kleuren Turnen lesstructuur worden leden niet verdeelt op leeftijd maar wordt er juist gekeken naar de fysieke en mentale vaardigheden van deze leden. Door leden op deze manier te ondersteunen in hun ontwikkeling zie je een positieve en snelle stijging in talentontwikkeling. 

Kleuren Turnen: Tools

Naast de gestructureerde lesstructuur van Kleuren Turnen werkt dit systeem ook met specifieke tools. Het tweede aspect koppelt de regenboogkleuren namelijk aan een beweegniveau. Deze beweegniveaus zijn tot in detail uitgewerkt met handige informatie en bieden handvatten voor trainers. Op deze manier kunnen trainers doelgericht trainen en communiceren met leden.

Kleuren Turnen: Toetsing

Het derde aspect van Kleuren Turnen is het toetsingsconcept, oftewel diploma turnen. Elk beweegniveau, of regenboogkleur, biedt de mogelijkheid een diploma te behalen. Op deze manier kunnen leden laten zien wat ze hebben geleerd en hoe ze zijn gegroeid. Als alle elementen per regenboogkleur met succes worden uitgevoerd verdien je een diploma en ga je door naar de volgende kleur. 

Beter leren en bewegen met Kleuren Turnen

Het Kleuren Turnen systeem biedt turnverenigingen door heel Nederland de mogelijkheid om op een speelse manier een heldere lesstructuur te bieden voor kinderen. Niet alleen gaat de kwaliteit van lesgeven dankzij het Kleuren Turnen systeem omhoog, ook het plezier dat de kinderen met turnen wordt positief beïnvloed. Daarom is het Kleuren Turnen systeem een e

Reactie plaatsen