Wat is turnmagnesium?

Turnmagnesium is één van de attributen binnen het turnenEen soort wit poeder. Dat je met turnen op je handen en voeten smeert voor extra grip en tegen overmatig zweet.[caption id="" align="alignnone" width="1170"]Wat is turnmagnesium Turnmagnesium[/caption]Als je ooit eens een turnwedstrijd hebt gezien dan zal het je vast wel eens zijn opgevallen, een hele hoop turners gebruiken een soort poeder of een blok om hun handen mee in te wrijven. Dit blok is turnmagnesium, een speciaal soort magnesium wat voor een hele hoop sporten wordt gebruikt. Wat is eigenlijk het doel van het gebruik? En is het een speciaal soort stof? Als je hierachter wilt komen zal je snel verder moeten lezen, we laten het je in dit artikel namelijk zien!

Wat voor soort magnesium wordt er gebruikt?

Het type magnesium dat in sportscholen wordt gebruikt heet magnesiumcarbonaat (MgCO3), een witte vaste stof die in de natuur voorkomt als mineraal. Het is verkrijgbaar in drie vormen: als poeder, als vast blok dat lijkt op zeep en als vloeistof. De poedervorm is de meest rommelige, vandaar dat de meeste turners kiezen voor blokkrijt en vloeibaar krijt voor het trainen. Vloeibaar krijt verandert in vast krijt seconden nadat het is aangebracht en mag ook gewoon legaal gebruikt worden voor alle wedstrijden.Magnesiumcarbonaat is echt iets heel anders dan het krijt dat op de stoep en op schoolborden wordt gebruikt. Dit is namelijk alleen bedoeld voor het tekenen. Het is ook niet hetzelfde als talkpoeder. Talkpoeder absorbeert het zweet van je handen, maar het vermindert de wrijving tussen de stang en je handen en verzwakt je grijpkracht. Niet bepaald ideaal als je wilt blijven hangen natuurlijk. Magnesiumcarbonaat is overigens ontzettend goedkoop, dus mocht ook jij wat meer grip willen hebben, dan is het een prima investering om te maken.

Waarom gebruiken turners magnesium?

Turners gebruiken krijt om hun handen te drogen door het zweet te absorberen. Het zorgt voor een betrouwbare en sterke grip die voorkomt dat je van bijvoorbeeld de ringen af valt. Sommige sporters krijten zelfs hun benen of voeten in wanneer ze een vloer of sprongoefening gaan doen. Dit maakt het net wat makkelijker om de juiste grip te houden tijdens het trainen. Andere sporten en activiteiten die ook gebruik maken van magnesiumcarbonaat zijn powerlifting, olympisch lifting, strongman lifting, bergbeklimmen en sporten als speerwerpen en discuswerpen. Elke vorm van oefening of activiteit die gericht is op grijpkracht kan verbeterd worden door het gebruik van dit speciale soort magnesium.

Dé must voor turners

Turnmagnesium is dus echt een must voor de turners die maximaal willen trainen en die op zoek zijn naar meer grip. Door deze voordelen is het als turner dan ook een verstandig idee om een blok in huis te halen.

Meer turnen?

Wil je nog veel meer te weten komen over turnen in het algemeen? Blijf dan even hier op de site hangen. We hebben nog veel meer leuke artikelen voor je die allemaal ingaan op de ins en outs van het turnen. Zo leer ook jij alles wat er maar te weten valt over deze prachtige sport!

Artikelen in Turnmagnesium