Wil jij graag op turnen en woon je (in de buurt van) Apeldoorn? Lees dan snel verder om te weten waar je het beste kunt turnen in Apeldoorn! [caption id="" align="alignnone" width="1170"]turnen-in-apeldoorn Handstand turnen[/caption]

DIO Uchelen

Bij DIO in Binnen de afdeling turnen zijn er twee groepen te onderscheiden bij DIO, namelijk recreanten en een selectie. Deelnemen in de recreatie turngroep is voor iedereen mogelijk, deelnemen in een selectiegroep gebeurt op uitnodiging. Deelnemers van de selectie doen mee aan wedstrijden.  NTK Een van de gymverenigingen in Apeldoorn is NTK. NTK geeft les in gymnastiek/turnen vanaf 2 jaar tot en met de volwassenleeftijd. Dit gebeurt in verschillende groepen en op verschillende locaties in Apeldoorn. NTK  kent ook een bloeiende Selectie afdeling Turnen Dames. De selectie bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Voorselectie :Deze is bedoeld voor kinderen t/m 8 jaar die talent hebben en nog te jong zijn voor veel regionale wedstrijden.
  • B-selectie: Deze is voor kinderen vanaf 8 jaar die meedoen aan wedstrijden in de 4e divisie. Zij trainen 1x 3 uur per week.
  • A-selectie: Deze selectie is voor kinderen vanaf 8 jaar die meedoen aan wedstrijden in de 2e of 3e divisie. Zij trainen 2x 3 uur per week.

KDO

Een andere vereniging in Apeldoorn is KDO. Onder leiding van een enthousiast bestuur zorgt goed opgeleide technische leiding bij KDO voor de invulling van diversiteit aan lessen. Er zijn lessen voor jong en oud en zowel op recreatief als selectieniveau.

Novitas

Ook bij gymvereniging Novitas  wordt er volop geturnd! Voor jong en oud, mannen en vrouwen, van recreatie- tot wedstrijdniveau en verspreid over een groot deel van Apeldoorn. Deze lessen worden verzorgd door gekwalificeerde en gecertificeerde leiding.

Direct starten met thuis turnen in Apeldoorn?

Start dan met de gratis 7-daagse Spagaat Challenge van Beter Turnen. Als je wilt gaan turnen bij een turnvereniging dan is het erg fijn als je al lenig bent. Het is dus verstandig om de spagaat thuis al te oefenen.

Artikelen in Turnen in Apeldoorn