Boek voor turntrainers: Het inspirerende Buiten Beweeg Boek
08 juni 2020 
2 min. leestijd

Boek voor turntrainers: Het inspirerende Buiten Beweeg Boek

Turnend Nederland ligt op zijn gat… We zijn niet in de gymzaal,  en niet in de turnhal. Buiten turntrainingen verzorgen is sinds 11 mei het alternatief. Het corona virus legt ons leven stil, maar… maakt ons ook creatief! Honderden trainers verzorgen nu, voor een nog veel groter aantal kinderen, gym- en turnlessen in de buitenlucht. Ook de creatieve geesten bij Beter Turnen zijn op hol geslagen. Dit resulteerde in het o zo inspirerende, volledige en allesomvattende Buiten Beweeg Boek!

Buiten beweeg boek turnen

Kleuterinspiratie

Wanneer je denkt aan kleuters en buiten sporten, zal je wellicht al snel uitkomen op spelletjes, en wat klimmen en klauteren in de speeltuin. Echter, met slechts wat klein materiaal en enkele kleine toestellen, is het heel goed mogelijk om goed opgebouwde en gevarieerde kleutergymlessen in elkaar te zetten In het Buiten Beweeg Boek van Beter Turnen vind je maar liefst 15 lesblokken die geschikt zijn voor kleuters. In een handig overzicht staat wat je nodig hebt aan materiaal, welke lesvorm je kunt gebruiken, en hoe lang het lesblok duurt.

Gym- en turnlessen in het Buiten Beweeg Boek

Online lesinspiratie voor in je turntrainingen. Als je hier op zoekt, vind je voornamelijk leuke ideeën voor in je selectie training. Waarbij het vaak alleen toepasbaar is in groepen met een hoog niveau. In het Buiten Beweeg Boek van Beter Turnen is rekening gehouden met alle niveaus en lesgroepen in de gymsport en het damesturnen. Van meisjes die een handstand gaan leren, tot wedstrijdturnsters die met flickflack op balk bezig zijn.

Buiten Bingo

Een leuk spel tijdens je buitentrainingen mag in deze zonnige tijden natuurlijk niet ontbreken. Als dit spel dan ook nog eens leerzaam is, vang je twee vliegen in een klap.  In het Buiten Beweeg Boek staat een heuse Buiten Bingo! In maar liefst 4 verschillende versies, zodat ieder op zijn of haar eigen niveau kan meedoen.

Checklist

Meer dan ooit vragen de trainingen een goede voorbereiding. Qua lesinhoud, maar nu ook qua hygiëne, haal- en breng afspraken en veiligheid. Wat is er nu handiger dan een overzichtelijke checklist op dit gebied? In het Buiten Beweeg Boek vind je hem!

PDF-versie

buiten beweeg boek turnen

Het fanatisme van de gemiddelde trainer kennende, beseffen we dat jullie direct aan de slag willen. Daarom is het Buiten Beweeg Boek ook beschikbaar als PDF-variant. Zo kunnen jullie alvast beginnen, terwijl je nog op de fysieke versie aan het wachten bent.

Bestellen

Op dit moment van schrijven, laten we de pre-order van het boekje net van start gaan! We willen zo veel mogelijk trainers hulp en inspiratie bieden in de tijd van de buitentrainingen. Daarom vragen we tijdelijk alleen de druk-en verzendkosten voor het boekje. Het Buiten Beweeg Boek kun je aanvragen op onze website: Buiten Beweeg Boek 2020. 

Vind je sparren met andere trainers fijn in deze tijd? Bezoek dan het platform van Beter Turnen.

Over de schrijver
Mijn naam is Jojanneke Radstake. Ruim 15 jaar heb ik geturnd, en mijn liefde voor de turnsport heeft er voor gezorgd dat ik er mijn werk van heb gemaakt. Ik geef les aan allerlei groepen, van peutergym tot selectieturnen. In opdracht van Beter Turnen heb ik de grondvormen van bewegen bij kleutergym met korte filmpjes in kaart gebracht en verzorg ik de bijscholing Kleutergym.
Reactie plaatsen