airtrack-waterdicht

Wat is een airgym?

Dit moet je weten over de Airgym!

Wil je graag thuis kunnen oefenen met turnen of gymnastiek? Dan is een Airgym mat wellicht iets voor jou! Een Airgym mat is bijna hetzelfde als een lange mat. Maar er is één verschil: met een Airgym mat kun je namelijk veel meer verschillende oefeningen doen. Dat komt omdat je zelf kunt kiezen voor welke lengte, hoogte of breedte je gaat waardoor je meer kunt variëren in je training. Door de oneindige mogelijkheden van de Airgym mat kunnen zowel beginners als ervaren sporters er mee aan de slag. 

 

Hoe werkt een Airgym airtrack?

De Airgym airtracks werken net zoals de airtrack als een gymnastiekmat. Je kunt daarbij zelf de druk bepalen van de Airgym mat. Dit heeft invloed op de vering, hoe lager de druk hoe beter de vering en dus ook de oefeningen die je wilt proberen. Het prettige aan een Airgym mat is dat deze erg licht is. Je hoeft dus niet zoals met lange matten zwaar te tillen én de Airgym mat kun je al binnen één minuut opzetten.

 

Kies voor veiligheid met een Airgym

Naast de veelzijdigheid in oefeningen die Airgym matten kunnen bieden zijn deze Airgym’s ook een stuk veiliger dan de standaard lange matten die soms nog worden gebruikt. Dat komt omdat Airgym matten zijn gevuld met lucht. Mocht je verkeerd terechtkomen of erger, vallen, dan is de Airgym een stuk zachter en vriendelijker voor het lichaam. Een ander voordeel wanneer je kiest voor een Airgym in plaats van mat: elementen kun je voortaan veel makkelijker uitvoeren omdat de lucht in de Airgym voor extra vering zorgt. Zo krijg je minder last van je gewrichten op de langer termijn.

 

Een Airgym op maat

De airtracks waarmee je een Airgym samenstelt zijn er in verschillende soorten en maten. Dit betekent dat ze kunnen worden ingezet voor allerlei doeleinden en voor verschillende sporten. Denk aan gymnastiek, freerunning of turnen, niks is te gek. Dankzij de veelzijdigheid van de Airgym is deze mat een van de meest populaire producten binnen de turnsport. Zeker wanneer je thuis niet de ruimte hebt voor een lange mat, of voor turn- en gymnastiekverengingen die in gymzalen werken zonder matten, kan een Airgym de oplossing bieden. Daarbij kun je eenvoudig een Airgym samenstellen die past bij jouw wensen en behoeften, geheel op maat.

Een betaalbare airgym

Ben je op zoek naar een goed & betaalbare airgym? Bekijk dan eens deze pagina met airtracks van Beter Turnen. Bij deze airgyms krijg je ook extra oefeningen op video zodat je precies weet welke oefeningen je op je nieuwe airgym kunt oefenen.

Reactie plaatsen