Woon jij in de gemeente Bronckhorst en wil je graag op turnen? Je kunt bij de onderstaande verenigingen turnen in Bronckhorst!

Gymverenigingen bestuurders trainers en leden tools

IJGV IJzevoorde

Officieel niet helemaal in deze gemeente, maar wel heel erg dichtbij ligt het kleine dorpje IJzevoorde. De bloeiende gym- en turnvereniging IJGVis bekend en populier tot in de verre omstreken. Bij IJGV kun je naar hartenlust turnen. Naast de recreatieve turnlessen heeft IJGV ook een turnselectie. De meiden uit de selectie trainen tot wel 3x per week en doen mee aan regionale turnwedstrijden.  Plezier staat hoog in het vaandel bij de club. Gratis en vrijblijvend een proefles volgen is voor iedereen mogelijk.

Dynamic Gym Zelhem / Halle

In Zelhem bevindt zich gymnastiekvereniging Dynamic Gym. Dynamic gym heeft lessen voor meisjes en dames in de leeftijd vanaf 6 jaar. Alle groepen zijn ingedeeld volgens de groepen van de basisschool. De les begint met een warming-up. Soms op muziek, ook wel met klein materiaal (ballen, touwtjes en/of hoepels). Als alle spieren opgewarmd in de warming-up zijn gaan ze verder met de toestellen. Ze beginnen met eenvoudige oefeningen en werken deze uit naar moeilijke(re) oefeningen (dit passen we per persoon aan). Als er tijd over is sluiten ze af met een gezamenlijk spel. Tijdens de lessen wordt er aandacht gegeven aan het leren omgaan met elkaar op een sportieve manier, respect te tonen naar elkaar en vooral een gezellig uur sporten.

Achilles Hengelo

Soepel, vlot, technisch perfect en met veel plezier. Zo voer je als turnster op de toestellen het beste je oefeningen uit. Je traint natuurlijk om steeds leniger en soepeler te worden. Die souplesse en dat plezier in turnen kun je krijgen als je lid wordt van de damesturnselectie van gymnastiekvereniging Achilles. Ieder meisjes met talent en aanleg kan meedoen aan turnen. Je kunt niet zomaar lid worden van de selectie. De leiding van de groepen bepalen of je deel kunt nemen aan de selectie. Je hoeft dan nog geen ster te zijn op de brug, de balk of de vloer, maar dat kan je wel worden met onze hulp. Binnen het turnen zijn er verschillende niveaus. Bij elk niveau kun je meedoen aan wedstrijden, zoals de onderlinge wedstrijden of wedstrijden op regionaal- of landelijk niveau.

De Sperwer Keppel

Ook bij De Sperwer hebben ze een groep die aangeduid wordt als 'de selectie'. Net zoals bij andere sporten kun je in 'de selectie' komen wanneer er sprake is van talent en/of aanleg. Hier kijkt de leiding naar tijdens de trainingen. 'Hoe vroeger hoe beter' wordt wel geroepen, maar dat is niet altijd waar. Zijn de kinderen rond de 7 jaar oud dan hebben ze een prima leeftijd om bij 'de selectie' aan te sluiten. De selectieleden moeten in principe prestatiegericht bezig zijn. Dat kan echter alleen maar als het kind plezier heeft in het trainen.

DOG Baak

D.O.G. Baak biedt een breed scala aan gym- en turnlessen, vanaf een leeftijd van 2,5 tot hoog bejaarde leeftijd. Voor iedere levensfase willen ze passende lessen aanbieden, zodat iedereen kan bewegen en door oefening gezond kan blijven. Gymnastiek zorgt voor een optimaal gebruik van spieren, soepel bewegen en balans in het leven. Met gymmen ontwikkelen kinderen motorische en sociale vaardigheden. Volwassenen kunnen werken aan hun conditie en gezondheid door gymlessen te volgen. Je bent altijd welkom om een proefles te volgen voordat je beslist om lid te worden. Tijdens de selectielessen leggen we de nadruk meer op het technisch leren turnen, zodat de turnsters op hun eigen niveau zo goed mogelijk worden voorbereid op wedstrijden. Selectie meisjes turnen minstens 2 uur in de week en turnen op een hoger niveau dan recreanten. Zij komen uit in de 3e t/m 5e divisie. Wanneer blijkt dat uw dochter tijdens de meisjesgym lessen boven het gemiddelde uitsteekt, kan zij door de leiding worden uitgenodigd om bij de selectie te komen trainen. Ze kan dan de eerste 3 maanden op proef bij de selectie komen. Daarna wordt samen met de turnster en de ouders en leiding bekeken of ze toegelaten wordt tot de selectie.

Meteen beginnen met thuis turnen in Bronckhorst?

Start dan met de gratis 7-daagse Spagaat Challenge van Beter Turnen. En heel veel succes met turnen in Bronckhorst!

Artikelen in Turnen in Bronckhorst