ALO opleiding naast het training geven bij de turnvereniging
02 april 2020 
1 min. leestijd

ALO opleiding naast het training geven bij de turnvereniging

Afgelopen periode moest ik voor school een column schrijven bij één van de lessen van de ALO opleiding over een onderwerp wat mij aansprak. Ik koos het onderwerp faalangst, want dit staat dicht bij mij. Deze opdracht heeft mij geleerd om van schrijven te gaan houden. Vandaar dat ik mij heb aangemeld om te bloggen voor Beter turnen.

ALO opleiding (academie voor lichamelijke opvoeding)

Maar wat heeft mijn opleiding met turnen te maken? En waarom begin ik over school in mijn eerste blog? Dat is niet iets wat veel mensen interesseert. Ik studeer aan de ALO, dit is de opleiding voor docent lichamelijke opvoeding. Als docent lichamelijke opvoeding wordt je opgeleid als eerstegraads gymdocent. Daarmee mag je lesgeven aan alle sporten en gymles geven op alle scholen. Daarnaast turn ik zelf sinds dat ik mijn zwemdiploma heb in een recreantengroep. De afgelopen drie jaar doe ik mee aan selectiewedstrijden in de zesde divisie. Ook geef ik training. Sinds 2017 ben ik gediplomeerd leidster 3. Ik geef training aan de selectie, de springgroep en de kleuters. Een gevarieerd programma dus, maar juist de afwisseling vind ik erg leuk!

ALO-opleiding-training-geven-turntrainer

Combinatie met lesgeven bij de turnvereniging

De combinatie ALO en lesgeven bij een turnvereniging is een gouden combi! De theorielessen over lesgeven kan ik meteen omzetten in de zaal en als trainster weet ik meer over lesgeven dan een ‘normale’ train(st)er.

Mijn blogs zullen gaan over trainingen die ik geef en/of meedoe, over wedstrijden, maar ook over problemen waar wij als turnvereniging tegen aanlopen en hoe we dat proberen op te lossen. Input voor blogs is natuurlijk ook altijd welkom, plaats ze in de opmerkingen onder deze blog!

Nu hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over dit avontuur als ik, want ik heb er zin in!

Wil je graag vaker met andere trainers en gymdocenten sparren? Wordt dan lid van het Beter Turnen Platform.

 

 

Over de schrijver
24 jaar, turnster en trainster bij GTV Argos. Naast turnen loop ik hard en doe ik aan fitness. Ik studeer aan de ALO in Nijmegen. Ik geef les aan de kleuters, de springgroep en de selectie. Ik schrijf over lesgeven, problemen die ik als trainster ervaar en het turnen zelf natuurlijk ;-) Alicia is gastblogger bij Beter Turnen.
Reactie plaatsen