Lesgeven aan de springgroep; de ervaring van Alicia
19 oktober 2021 
in Gymles
1 min. leestijd

Lesgeven aan de springgroep; de ervaring van Alicia

Mijn vorige blog ging over de selectie die ik lesgeef. Dit blog gaat over een hele andere groep, namelijk de springgroep! Ik heb bij onze vereniging ongeveer 3 jaar geleden de springgroep opgestart. Samen met de andere trainsters en het bestuur hebben we een plan bedacht en zijn we begonnen met deze groep. Doordat ik deze groep heb opgestart kon en mocht ik helemaal zelf weten hoe ik het ging doen. Deze vrijheid vind ik persoonlijk echt heel fijn!

springgroep-lesgeven

Samenstelling van de springgroep

De groep bestaat uit ongeveer 15 kinderen vanaf groep 6. De springgroep is gemixt, dus er turnen hier jongens en meisjes, dit is een leuke mix om aan les te geven. Ze trainen een uurtje per week.

Het leukste aan deze groep vind ik denk ik de ruimte die ik als trainster om creatief les te geven. Ik vind het erg leuk om elke week iets anders voor te bereiden en de kids uit te dagen. De springgroep heeft niet 4 vaste toestellen, zoals de selectie, maar de les ziet er elke week anders uit. De ene keer bouwen we een freerun parcours door heel de zaal en een andere les werken we in drie of vier onderdelen. Ook doen we weleens niet spring gerelateerde onderdelen, zoals ringen zwaaien. De groep heeft geen wedstrijden, waardoor alle kids op hun eigen niveau en tempo kunnen leren.

Iedereen is welkom

De springgroep is een hele gezellige groep, met veel variatie, in leeftijd, maar ook in niveau. Waar het ene kind bezig is met een mooie halve draai, is het andere kind bezig met een salto achteruit of een goede arabier. Ondanks het grote leeftijdsverschil is het een gezellige groep, waar je mag zijn wie je bent.

Naast serieuze lessen hebben we vaak voor de vakantie een leuke les. Ik vraag dan aan de groep wat zij willen doen en vaak kan ik het antwoord al raden. 😉 10 tellen in de rimboe in het donker!

springgroep-gezelligheid

Nadelen van een springgroep

Het grootste nadeel van deze lesgroep is het vele opzetten. Vaak hebben we de grote trampolines opstaan, waarvoor we het hele materialenhok leeg moeten maken, anders krijgen we de trampolines niet uit het hok. Gelukkig heb ik twee assistentes die mij erg goed helpen, met het opzetten, maar ook met het lesgeven.

Zit jij zelf bij een springgroep? Wat vind jij het leukste onderdeel om te turnen?
Voor mijn volgende lesgroep gaan we naar de kleuters 😊 Alvast wat meer blogs lezen? Neem dan even een kijkje op onze blogpagina!

Over de schrijver
24 jaar, turnster en trainster bij GTV Argos. Naast turnen loop ik hard en doe ik aan fitness. Ik studeer aan de ALO in Nijmegen. Ik geef les aan de kleuters, de springgroep en de selectie. Ik schrijf over lesgeven, problemen die ik als trainster ervaar en het turnen zelf natuurlijk ;-) Alicia is gastblogger bij Beter Turnen.
Reactie plaatsen