arrow_drop_up arrow_drop_down
24 februari 2020 

Assistent turnen bij de turnlessen, hoe werkt dat precies?

Assisteren bij turnlessen. Ismee Susebeek deelt haar ervaringen als assistent met je.

assistent-turnen

Twee keer in de week assisteer ik bij de selectie- en recreatieve lessen van YGV in IJzevoorde. Hierbij assisteer ik de trainster met verschillende taken.

Klaarzetten

De les begint met het opzetten van de toestellen samen met de turnsters. Hierbij vertelt de trainster mij wat we gaan doen en help ik de kinderen met het opzetten. Hierna begint de les met de warming-up, ondertussen zet ik vaak de laatste dingen klaar. Vervolgens vertelt de trainster aan de turnsters wat zij bij elk toestel mogen gaan doen.

Training

De turnsters zijn in kleine groepen gedeeld of mogen vrij turnen. Afhankelijk van wat de turnsters moeten doen sta ik bij één vast toestel of loop ik rond en kijk ik waar de turnsters kan helpen. Wanneer de turnsters ernaar vragen vang ik de kinderen of geef ik ze tips om de turnelementen te verbeteren. Ook wanneer er elementen geturnd worden welke met zijn tweeën gevangen moeten worden assisteer ik de trainster hierbij. Tijdens de selectietrainingen assisteer ik vooral bij de jongere turnsters.

Motivatie als assistent

Ik vind het erg leuk om de kinderen te kunnen helpen als assistent om steeds een stapje verder te komen en uiteindelijk om te zien als een element is gelukt!

Assisteer jij al bij jouw turnvereniging? Laat het ons weten in de reacties of laat het weten in onze community!

Reactie plaatsen