Woon jij in de gemeente Berkelland en wil je graag op turnen in Berkelland? Dan heb je geluk, want dat kan volop in deze gemeente, bij de volgende clubs: [caption id="" align="alignnone" width="1170"]turnen-in-berkelland Turnen[/caption]

Gymnastiekvereniging Borchlo

De turnafdeling van GV Borchlo bestaat uit ongeveer 75 enthousiaste turnsters die zich allemaal op hun eigen niveau met de turnsport bezig houden. Hoeveel uur je traint is afhankelijk van je eigen inzet en ambities, er is een heleboel mogelijk. De grootste groep turnsters traint 1 keer per week 2 uur, zij combineren het turnen vaak nog met een andere sport of hobby. Maar ook zijn er turnsters die 2, 3 of zelfs nog vaker per week trainen om een zo hoog mogelijk turnniveau te bereiken.

Gareo Rekken

Bij gymvereniging Gareo in Rekken wordt er gym en turnen aangeboden voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook heeft Gareo een turnselectie, waardoor meiden de mogelijkheid hebben om extra uren per week te turnen en mee te doen aan wedstrijden.

Dos Barchem

Sportief en gezellig, zo noemt Dos Barchem zichzelf. Bij deze vereniging kun je naast recreatief turnen, ook bij de selectie groep extra uren maken. De turnsters van de selectie doen mee aan regionale wedstrijden

RGV Ruurlo

Vind jij het leuk om te springen, te zwaaien, radslagen en salto's te maken of om gewoon lekker te gymmen? Dan is turnen bij RGV Ruurlo zeker iets voor jou! Als je turnster bent doe je alle oefeningen soepel en vlot, maar vooral met heel veel plezier! Door te trainen word je steeds leniger, soepeler en beter.
Jij kunt het ook!
Want ieder meisje kan turnen. Je hoeft niet gelijk een ster te zijn, als je het maar naar je zin hebt! Als je gaat turnen begin je bij de recreatiegym en stroom je misschien door naar het wedstrijdturnen. Ook kun je meedoen aan wedstrijden, zoals de onderlinge wedstrijden of wedstrijden op regionaal of landelijk niveau.

Odival Eibergen

Bij Recreatief Turnen worden met losse turnonderdelen complete oefeningen gemaakt op alle vier wedstrijdtoestellen: sprong, balk, brug en vloer. Enthousiaste kinderen kunnen met deze oefeningen meedoen aan wedstrijden bij Odival Eibergen (dat is dus niet verplicht). Bij recreatief turnen worden ook nieuwe onderdelen geleerd, zodat er voor iedereen elke week weer een nieuwe uitdaging is. Ook heeft Odival een groep selectieturnsters, die meedoen aan wedstrijden op regionaal en landelijk niveau.

NGV Neede

NGV Neede is met ruim 350 leden een van de grootste sportverenigingen van Neede. Met een ruim lesaanbod voor jong en oud, niet alleen gymnastiek, maar ook freerunning, turnen en trampolinespringen. Deze lessen worden gegeven in de kernen van Neede en Rietmolen.

Vios Beltrum

De selectie van Vios Beltrum is een fanatieke club meiden die door het hogere aantal uren trainen, in staat zijn hun talenten voor de gym optimaal te benutten. Voor deze groep wordt je geselecteerd door de leiding. Naast een gymuur op de vrijdagmiddag, worden deze meiden ingedeeld op leeftijd (A-B-C selectie) en zullen op de dinsdag en donderdag extra trainuren hebben. De A en B selectie neemt deel aan wedstrijden.

Direct starten met thuis turnen in Berkelland?

Start dan met de gratis 7-daagse Spagaat Challenge van Beter Turnen. En heel veel succes met turnen in Berkelland!  

Artikelen in Turnen in Berkelland