De turnapp voor turnend Nederland: wat kun je er mee?
13 december 2020 
2 min. leestijd

De turnapp voor turnend Nederland: wat kun je er mee?

Voor de meeste turners en turnsters uit Nederland, is hun sport niet zomaar een uurtje per week actief zijn in de turnzaal. Het is veel meer dan dat. Turnen is hun leven en hun passie. Vaak staan zij meerdere dagen per week enkele uren achter elkaar in de zaal, om hun favoriete sport uit te oefenen. Eenmaal thuis gaat het turnen nog steeds door. Op youtube worden fimpjes bekeken, en wordt kracht en lenigheid gedaan, en met mede turnsters gekletst over hun favoriete bezigheid. De lancering van de thuis turnapp voor turnsters en turners uit Nederland, is een perfecte aanvulling voor deze fanatieke sporters.

Over de turnapp

Turnapp is speciaal ontwikkeld voor die groep turners en turnsters, die ook na de training op vele andere manieren bezig willen zijn met de turnsport. De turnapp staat vol met inspiratie. Denk aan stap-voor-stap filmpjes, challenges en oneindig veel turnoefeningen voor thuis. Daarnaast heeft de app een forum waar je andere turnfanaten kunt ontmoeten, tips kunt uitwisselen en gewoon lekker kunt kletsen over turnen.

Het forum van de turnapp

Op het forum komen diverse onderwerpen te staan waar jij op kunt reageren, je mening geven of je eigen vragen op kwijt kunt. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

  1. wat vind jij het leukste toestel?
  2. hoe is je laatste turnwedstrijd gegaan?
  3. hoe blijft turnen ondanks corona leuk?
  4. hoeveel trainingsuren maak jij in de week?

Mocht je zelf een vraag hebben aan andere turn(st)ers dan kun je bijvoorbeeld zelf een topic starten waarop iedereen kan reageren.

Thuis Turnen

In het forum komt ook een tabblad met vele turnoefeningen voor thuis. Denk hierbij aan oefeningen voor een handstand, radslag of flikflak. Maar er zullen ook lenigheid- en krachtoefeningen in voorkomen die je thuis kunt doen. Deze oefeningen zijn erg divers. Zo is er een aanbod van eenvoudige oefeningen die iedereen, ongeacht niveau, kan uitvoeren. Ook is er verder geen turnmateriaal nodig om de trainingen te kunnen volgen.

Daarnaast zijn er oefeningen waarbij je wel enig materiaal nodig hebt. Denk aan een trampoline, een thuis turn balk of een matje. Op deze manier willen wie iedere turnster, ongeacht niveau en de hoeveel turnmateriaal in huis, de gelegenheid bieden om met de turnapp te trainen.

Turn Challenge

Daarnaast vind je iedere maand een nieuwe turn challenge op de turnapp. De challenge bestaat meestal uit een of meerdere leuke opdrachten, die uiteraard te maken hebben met turnen. Ook deze opdrachten zijn voor elk niveau, en kun je gewoon thuis uitvoeren.  Dit kan een actieve opdracht zijn die je na kunt doen, een spelletje waarbij je één of meerdere turn(st)ers voor nodig hebt of een door ons gemaakt video die je 1 op 1 kunt na doen.

https://youtu.be/RzVql-pyj78

–> turnsters Anthe en Larissa zijn alvast begonnen met wat leuke challenges 🙂

Ook meedoen met de gratis turnapp

Voor iedere turner en turnster uit Nederland ( en België!) is het mogelijk om toegang te krijgen tot de thuis turnapp. Wat het kost? Niks! Onze missie is om zoveel mogelijk turnsters en turners nóg meer van hun favoriete sport te laten genieten! Op 1 januari 2021 staat de lancering van de thuis turnapp op het programma. Via deze link kun je je alvast inschrijven, zodat jij op 1 januari, samen met heel veel andere turnfanaten, toegang krijgt tot de turnapp!

Turnspullen winnen met de turnapp

Zoals je misschien wel weten, doen wij niets liever dan zoveel mogelijk turnsters en turners blij maken! Daarom verloten wij bij de lancering van onze turnapp maar liefst 19 prijzen!

  • 1x Opvouwbare turnbalk
  • 3x Glittertattoo set turnen
  • 5x Turnketting
  • 10x Turnsleutelhanger

Hopelijk staat niets jou in de weg om je alvast gratis in te schrijven, zodat we je in januari kunnen verwelkomen in de turnapp! Tot dan!

turnapp

Over de schrijver
Mijn naam is Jojanneke Radstake. Ruim 15 jaar heb ik geturnd, en mijn liefde voor de turnsport heeft er voor gezorgd dat ik er mijn werk van heb gemaakt. Ik geef les aan allerlei groepen, van peutergym tot selectieturnen. In opdracht van Beter Turnen heb ik de grondvormen van bewegen bij kleutergym met korte filmpjes in kaart gebracht en verzorg ik de bijscholing Kleutergym.
Reactie plaatsen