Het opstarten van een nieuwe turngroep; de ervaringen van Alicia
10 oktober 2020 
2 min. leestijd

Het opstarten van een nieuwe turngroep; de ervaringen van Alicia

In mijn vorige blog schreef ik over de eerste week dat we weer aan de slag mochten, wat echt superfijn was! Ook gaf ik hier al een hint over deze blog. Voor de vakantie kwam vanuit de vereniging de vraag of ik een nieuwe groep wilde opstarten. Superleuk en spannend natuurlijk! Wat voor een groep het is en hoe ik de lessen geef? Dat lees je in deze blog!

opstarten-gymgroep

Mijn carrière als trainster

Maar eerst neem ik je even mee terug in mijn lesgeef carrière, want dit is niet de eerste keer dat ik een groep opstart. Toen ik in mijn examenjaar van de middelbare school zat hadden we bij de recreanten 2 jongens, die met de meiden mee turnden, omdat er geen jongens groep was. In het jaar daarna kwamen er langzaam steeds meer jongens bij, tot het lastig werd om jongens en meiden tegelijk les te geven. Ik ben toen gestart met een jongensgroep. We groeiden uit tot ongeveer 15 jongens. Superleuk en heel anders dan meiden. 😉 De jongens die ik lesgaf waren redelijk druk, maar erg enthousiast. Ik heb deze groep 3 jaar lesgegeven. Helaas werd het lastig om deze groep te combineren met school, dus heeft een andere trainster de jongensgroep overgenomen.

Opstarten van de springgroep

Daarnaast heb ik de springgroep opgestart. Een van de andere trainsters kwam met dit idee. Maar aangezien zij fulltime werkt, kreeg ze het niet voor elkaar om deze groep er ook nog bij te doen. En omdat deze groep nog opgestart moest worden, kon ik zelf de trainingsdag en tijd uitkiezen. Het werd vrijdagavond. De groep begon klein, maar inmiddels hebben we ongeveer 15 leden. Deze groep is heel gevarieerd qua leeftijd en niveau, wat het lesgeven heel uitdagend maakt! En het is niet het standaard turnen, want we hebben elke week weer iets anders, Bij de springgroep kan ik veel van mijn creativiteit kwijt in de lessen die ik geef.

Terug naar nu; het opstarten van..

We zijn dit jaar begonnen met ouder-peutergym! Superleuk en spannend, want ik geef nu niet alleen de peuters les, ook de ouders doen mee. En dat is wel anders dan een les met alleen kinderen😉. Ik geef de peuters dezelfde les als de kleuters, alleen nu helpen de ouders de kinderen en doen de ouders mee. Ik vond het erg spannend, omdat de ouders allemaal ouder zijn dan ik. Maar het is echt heel leuk om te zien dat de ouders soms nog enthousiaster zijn dan de peuters! Afgelopen week zat er een vader in het wandrek en alle ouders doen mee met het dansje aan het einde van de training.

Dankbaar

Ik ben erg blij dat ik het opstarten van een groep niet alleen hoef te doen! We hebben bij de vereniging een top bestuur die goed meedenkt en helpt waar nodig. Ook heb ik een aantal geweldige assistenten, die de peuters helpen en enthousiast maken, ondanks dat het spannend is met de ouders erbij.

Ik hoop dat de groep nog gaat groeien en dat het lesgeven aan deze groep zo leuk blijft! Heb jij weleens in een nieuwe groep gezeten? Of heb je zelf een groep opgestart? En wat vond je daarvan? Heb je nog tips voor mij? Laat het mij weten in de reacties!

Inspiratie

Op het kleuterplatform van Beter Turnen staan vele oefenvormen voor in je ouderkind- en peuterlessen. Neem absoluut eens een kijkje!

Over de schrijver
24 jaar, turnster en trainster bij GTV Argos. Naast turnen loop ik hard en doe ik aan fitness. Ik studeer aan de ALO in Nijmegen. Ik geef les aan de kleuters, de springgroep en de selectie. Ik schrijf over lesgeven, problemen die ik als trainster ervaar en het turnen zelf natuurlijk ;-) Alicia is gastblogger bij Beter Turnen.
Reactie plaatsen