Beter Turnen in de zon; vakantie turntips van Alicia
12 juli 2020 
2 min. leestijd

Beter Turnen in de zon; vakantie turntips van Alicia

De laatste dagen zijn in gegaan en dan hebben we weer vakantie! Bij onze vereniging zijn de lessen al stopgezet. De afsluiting van de selectie was opgesplitst in twee groepen, die elk bij (groot)ouders van turnsters hebben gezwommen. De recreanten en springgroep hebben afgesloten bij mij thuis, met spelletjes en buiten spelen. En de kleuters hebben afgesloten met een diplomales van het Nijntje beweegdiploma. Zo hebben we dit gekke seizoen toch nog af kunnen sluiten.

turnen-op-vakantie

Vakantie van turnen

Maar nu is het vakantie, dat betekent voor mij zeker 7 weken geen training geven en niet zelf turnen in de zaal. Maar gelukkig kun je overal trainen! Vrijdag vertrek ik naar Frankrijk, waar ik voor 6 weken in het recreatieteam zit. In mijn koffer zitten verschillende spullen waarmee ik mijzelf fit kan houden, in deze blog vertel ik daar wat meer over. Misschien heb je er wat aan en kun je er wat mee als je zelf op vakantie gaat!

Fit blijven op vakantie

  • Zwemkleding, aangezien zwemmen goed is voor je conditie en het is natuurlijk superlekker om met warm weer lekker baantjes te trekken! Misschien kun je wedstrijdjes houden, wie het snelst naar de overkant komt in schoolslag, borstcrawl, rugcrawl, met alleen je armen of alleen je benen en zo kun je nog meer wedstrijdjes bedenken!
  • Badhanddoek, deze heb je als het goed is al in je koffer zitten om mee te zwemmen, maar je kunt je handdoek ook gebruiken als fitnessmatje! Na het zwemmen stretchen aan het zwembad of een workout bij je tentje, caravan of huisje. Er staan genoeg filmpjes op Youtube en oefeningen op deze website 😉
  • Hier moet ik wat meer uitleg voor geven. Ik heb thuis 4 verschillende soorten elastieken. Een weerstandband met twee open uiteinden, hier kun je goed mee stretchen. Daarnaast heb ik mini weerstandbanden, deze kun je om je armen doen bij het opdrukken bijvoorbeeld. Deze banden gebruik je om oefeningen moeilijker of makkelijker te maken. Ook heb ik een weerstandsband die gebruikt wordt met crosstraining. Deze banden gebruik je om gewicht toe te voegen aan je oefeningen, zonder echt gewichtjes te gebruiken. En als laatste heb ik een elastiband, deze kun je om je voeten doen om bijvoorbeeld sprongen met beenspreiding te oefenen.

Methodisch materiaal

  • Lusjes, ik hoop altijd een dunne rekstok te vinden om aan te kunnen zwaaien met mijn lusjes. Tot nu toe is dat op vakantie niet gelukt, maar omdat mijn lusjes niet veel plek innemen kan ik ze makkelijk meenemen en wie weet vind ik dit jaar wel een rekstok!
  • Massagebal, dit is een kleine vervanger van een foamroller. Deze bal is zo groot als een tennisbal en past dus makkelijk in je koffer! Ik gebruik hem vooral om mijn voeten en rug los te rollen, maar er zijn genoeg oefeningen online te vinden!
  • Hardloopschoenen, naast turnen doe ik aan hardlopen. Ik vind het heerlijk om in de natuur een rondje te rennen en even helemaal alleen te zijn. Afgelopen week heb ik nieuwe hardloopschoenen gekocht, dus die moet ik natuurlijk wel gebruiken😉. Ook heb ik mijzelf een doel gesteld, na de vakantie wil ik de Muskathlon @ home gaan lopen. Hiervoor mag je jouw eigen doel stellen, dus mijn doel is 10 kilometer hardlopen.

Mijn laatste tip

En natuurlijk neem ik mijn telefoon mee om supercoole turn foto’s te maken op vakantie! Wat doe jij in de vakantie om fit te blijven? En neem je turnspullen mee op vakantie of is jouw vakantie om uit te rusten? Laat het mij weten in de reacties of stuur mij een berichtje op insta!

Over de schrijver
24 jaar, turnster en trainster bij GTV Argos. Naast turnen loop ik hard en doe ik aan fitness. Ik studeer aan de ALO in Nijmegen. Ik geef les aan de kleuters, de springgroep en de selectie. Ik schrijf over lesgeven, problemen die ik als trainster ervaar en het turnen zelf natuurlijk ;-) Alicia is gastblogger bij Beter Turnen.
Reactie plaatsen