Welke turnfilms zijn er en welke turnfilm moet je gezien hebben?
30 december 2020 
2 min. leestijd

Welke turnfilms zijn er en welke turnfilm moet je gezien hebben?

Als klein meisje zag ik mijn eerste turnfilm “Nadia”. Ik heb die film meer dan 10 keer gezien en als ik de kans kreeg, zou ik er zo weer naar kijken. Pas veel later snapte ik dat deze film gebaseerd is op een het leven van turnster Nadia Comăneci, de eerste turnster die een perfecte 10 kreeg op de Olympische Spelen. Ze was toen pas 14! Een erg mooi verhaal dat mijn liefde voor het turnen alleen maar versterkt heeft.

Nu, vele jaren later, kijk ik nog altijd graag naar de turnfilms die (vooral op Netflix) uitkomen. Daarom in deze blog een aantal films en series die je als turnfan zeker gezien moet hebben!

turnfilm

Grappige turnfilm: Stick It!

Deze film gaat over Haley, een rebelse tiener die haar turnjaren achter zich heeft gelaten. Maar als ze in de problemen komt, moet ze terug de turnhal in om een ergere straf te voorkomen. Maar Haley is het niet eens met het systeem en komt in opstand. Een leuke film waarin goede punten rondom het jureren worden uitgelicht.

Full Out

Deze film gaat over het leven van Ariana Berlin, een Amerikaanse turnster die door een auto-ongeluk moest stoppen. Op Netflix is dit al een tijdje een van de populaire turnfilms. Ze start met dansen maar mist het turnen te erg en krijgt een kans bij UCLA, een bekende Amerikaanse universiteit. Vanaf vrijdag 1 januari staat Full Out 2 op Netflix! Erg leuk om te weten is dat deze universiteit veel meer bekendere turnsters heeft die er geturnd hebben of nog steeds turnen. Kijk maar eens op YouTube onder UCLA gymnastics!

Turnfilm Raising the Bar

In deze film verhuist een Amerikaans meisje naar Australië. Ze turnde op hoog niveau in Amerika maar is niet van plan dat in Australië op te pakken. Toch start ze weer om een vriendin te helpen. Een leuke, redelijk luchtige turnfilm met leuk turnen!

My Perfect Landing

Dit is een Canadese serie over een meisje dat noodgedwongen van Amerika naar Canada verhuist. Ze komt daar bij haar opa te wonen die een turnhal beheert. Het meisje, Jenny, is zeer getalenteerd en kan meer dan ze laat zien omdat haar moeder niet wil dat ze moeilijkere skills doet. De serie bevat genoeg drama, fun en heeft 10 afleveringen waar je van kunt genieten!

Make It Or Break It

Dit is een Amerikaanse serie over een groepje turnsters die allemaal trainen voor een plekje in het Olympisch team. De serie laat de struggles zien van de turnsters maar ook van de families en coaches. Deze serie is niet op Netflix te vinden, maar bijvoorbeeld wel op Prime Video.

Turnfilm van vroeger: Nadia

Ik sluit af met de film die ik als eerste noemde. Het is een oude film, maar zeker de moeite waard om eens te kijken! Ook deze film kun je vinden op Prime Video.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke films om als turnfan te kijken! Heb jij nog een suggestie? Laat hem achter in de comments!

Over de schrijver
Ik ben Floortje, 30 jaar, moeder, docent Engels en trainster. Lesgeven en turnen zijn twee grote passies en ik doe dan ook niets liever dan in de zaal staan met een groep kinderen. Ik heb de afgelopen jaren zo'n beetje alle groepen binnen de vereniging wel gezien (ouder-kind, kleuter, recreatie, senioren en wedstrijd). Mijn passie ligt voornamelijk bij de jongste kinderen en de recreatie al vind ik de laagste wedstrijdniveaus ook erg leuk. Buiten lesgeven vind ik het leuk om activiteiten te organiseren (wedstrijdjes of uitjes) en heb ik een tijdje meegedacht in het bestuur.Nu als moeder moet ik toch wat gas terugnemen en stopt het lesgeven tijdelijk (met pijn in mijn hart). Maar het turnen kan ik niet loslaten en daarom hoop ik dat ik met het schrijven van blogs die leegte een beetje kan opvullen. Hopelijk vinden jullie het leuk te lezen over mijn ervaringen als trainster maar nu ook mijn ervaringen als moeder!Floortje is gastblogger bij Beter Turnen.
Reactie plaatsen