Een jarige turnster; wat geef je als ultiem turncadeau?
01 september 2020 
4 min. leestijd

Een jarige turnster; wat geef je als ultiem turncadeau?

Met al die kinderfeestjes, verjaardagen en sweet-sixteens om je heen, kun je soms behoorlijk inspiratieloos worden als het op cadeautjes aankomt. Het eerste waar je je dan even in gaat verdiepen, zijn de hobby’s en sporten van de jarige job of jet. Mocht je erachter zijn gekomen dat je met een turnster te maken hebt, lees dan snel verder! In deze blog laten we je kennis maken met het perfecte turncadeau.

turncadeau-kopen-turnster

Het leven van een turnster

Voordat we je de verschillende turncadeaus laten zien, willen we je eerst iets over ‘de fanatieke turnster’ vertellen. Een turnster is namelijk niet zomaar een meisje die het leuk vindt om 1 uurtje per week in de turnhal door te brengen. De echte turngek is zó verknocht aan haar sport, dat alles in haar leven om het turnen draait.

De uren die de gemiddelde turnster in de turnhal door brengt, komen dikwijls met gemak boven de 10 per week uit. De trainingen zijn 2 of 3 uur achter elkaar, en erg intensief. Een bloedblaar op brug, harde val van balk en onwijze spierpijn komen meer dan eens voor.

Wanneer de turnster niet in de turnhal te vinden is, betekent dit niet dat ze niet met turnen bezig is. Vaak houdt ze thuis haar kracht en lenigheid bij, leest ze een turnmagazine, op praat ze op een online platform met andere turnsters.

Je kunt je nu inmiddels vast indenken, dat een turnster op haar verjaardag, of eigenlijk bij welke gelegenheid dan ook, niets lever dan een turncadeau krijgt!

Een turntoestel als turncadeau

Verreweg de meeste turnsters zullen dit als ultiem cadeau aangeven; hun eigen turntoestellen thuis! Op deze manier kunnen onze fanatiekelingen ook thuis nog even lekker door turnen. Het turntoestel balk is het toestel waarop de meeste trainingsuren zijn vereist. Zelfs een keer zoveel als de overige toestellen. Een thuis turnbalk als cadeau is dan ook een zeer goede optie

Het turnstoestel brug is vaak het favoriete trainingstoestel bij turnsters. Hoewel een officiële wedstrijdbrug thuis voor de meeste turnsters een droom zal blijven, is een thuis turn rekstok of turnbrug een prachtig alternatief. Vooral de jonge turnsters, die bezig zijn met de basis, is het erg fijn om dit ook thuis te kunnen trainen.

Een sieraad als turncadeau

Is de jarige turnster al wat ouder, of gewoon gek op alles wat glimt, dan is een turnsieraad een perfect cadeau. Denk aan een kettinkje met een turnster of aan turn oorbellen. Ook armbandjes met turnbedeltjes er aan zijn te koop. Voor aan de sleutelbos, je turntas of je leertjes tasje mis staat een leuke turn sleutelhanger ook zeker niet!

turnketting-turncadeau

Ook een soort van sieraad: Glittertatoos!

Turnwinkel turncadeau kopen

Een turnlamp als turncadeau

Ben je op zoek naar een mooi turncadeau, dat ook nog eens functioneel is? Wat dacht je van een heuse turnlamp!

turnlamp-turncadeau

Turnwinkel turncadeau kopen

Een kussen als turncadeau

Nog meer styling voor de perfecte kamer van de turnster: Een turnkussen! Kies een van de opties uit de webshop, of misschien nog leuker; maak je eigen turnkussen. Hoe gaaf is een kussen met het logo van je eigen turnvereniging? Of wie weet is er een turnfoto waar de turnster prachtige herinneringen aan heeft. Die foto op een kussen zou dan toch een perfect turncadeau zijn!

Turnwinkel turncadeau kopen

Turnchallenges

Beter Turnen heeft ook verschillende turnchallenges waarmee turnsters verschillende turnspullen kunnen verdienen.

Turnchallenges turnenturnen turnchallenges snap buttons

Turn doeboek

Houd de jarige Jet van puzzelen, spelletjes, lezen en schrijven? Dan is het Beter Turnen Doeboek op haar lijf geschreven. In dit turnboekje staan mega leuke turnspellen, kleurplaten en doelenkaarten om mee aan de slag te gaan. Verder kun je je eigen moodboard in elkaar zetten en hebben we een aantal turnraadsels voor je.

Turnwinkel turncadeau kopen

Reaction lights als turncadeau

Een cadeau waar je niet alleen de turnster, maar ook de overige sportliefhebbers uit het gezin gelukkig mee maakt, zijn reaction lights! Deze trainingslampen beschikken over speciale bewegingssensoren, en zijn dmv klittenband overal op te bevestigen. Met reaction lights kun je aan de slag met je coördinatie, balans, kracht, conditie en reactiesnelheid.

Meer info over deze trainingslampjes lees je in deze blog!

Turnwinkel

In deze turnwinkel vind je bovenstaande turncadeaus, plus nog vele extra’s! Ben je dus op zoek naar het perfecte cadeau voor de fanatieke turnster, neem dan absoluut een kijkje in de webshop!

turnbeeld-turncadeau


Over de schrijver
Mijn naam is Jojanneke Radstake. Ruim 15 jaar heb ik geturnd, en mijn liefde voor de turnsport heeft er voor gezorgd dat ik er mijn werk van heb gemaakt. Ik geef les aan allerlei groepen, van peutergym tot selectieturnen. In opdracht van Beter Turnen heb ik de grondvormen van bewegen bij kleutergym met korte filmpjes in kaart gebracht en verzorg ik de bijscholing Kleutergym.
Reactie plaatsen