Turnvlog en online trainingen, mijn carrière switch als turntrainer?
18 mei 2020 
1 min. leestijd

Turnvlog en online trainingen, mijn carrière switch als turntrainer?

Online trainingen, zoomen, turnvlog, zoveel alternatieve mogelijkheden voor turntrainingen.

Zoals ik in mijn vorige blog vertelde zijn wij begonnen met online trainingen voor de selectie. Maar ik geef niet alleen de selectie les, ook de kleuters en de springgroep. Ook deze groepen verdienen een alternatief op de lessen die niet gegeven kunnen worden. Daar ben ik deze week mee begonnen. Wat dit alternatief is vertel ik je in deze blog, het heeft ervoor gezorgd dat ik nog een beroep achter mijn naam kan zetten, maar of het iets voor mij is?? 😉

Turnvlog vloggen turnen

Andere lesgroepen van de vereniging

Voor de kleuters maak ik elke week een beweegopdracht. Afgelopen week was het een parcours voor een balletje. Dat balletje werd vooruit geblazen door een rietje, goed voor de fijne motoriek en de oog-hand coördinatie. Ik heb zelf een parcours gemaakt en gefilmd hoe ik het uitvoerde. Het filmpje heb ik naar de ouders gestuurd met de vraag of de kinderen het beter konden. Voor volgende week bedenk ik weer iets anders en zal ik het weer filmen. Op deze manier zien de kleuters mij nog steeds elke week en zie ik ze ook, alleen dan via een filmpje of foto!

Turnvlog voor de springgroep

De springgroep is wat anders. De leden van de springgroep zijn al wat ouder en naast de nummers van de ouders, heb ik ook contact met de leden zelf. Ik heb hen gevraagd waar behoefte aan was. Ze vonden het ook leuk om een online training te krijgen. Omdat Zoom niet veilig blijkt te zijn en Skype steeds vastloopt heb ik een turnvlog gemaakt. Mijn eerste turnvlog ever! Ik heb verschillende oefeningen gefilmd en opdrachten erbij gezet. Aan het einde van de turnvlog heb ik al de leden van de springgroep een challenge gegeven voor de volgende video. In de challenge daag ik de leden uit om zelf een opdracht te bedenken voor de rest van de groep. Ik hoop dat veel leden een filmpje insturen, zodat ik niet heel de tijd te zien ben in het volgende filmpje, want naar mijzelf kijken is toch niet heel prettig.

Creativiteit als turntrainer

Zo zie je maar, van deze corona-crisis wordt iedereen weer wat creatiever. Ook leer ik weer nieuwe dingen. Wat heb jij in deze crisis al geleerd? En wat doen jouw trainsters om de trainingen te vervangen? Ik ben benieuwd!! Mijn andere blogs lees je op de blogpagina.

Over de schrijver
24 jaar, turnster en trainster bij GTV Argos. Naast turnen loop ik hard en doe ik aan fitness. Ik studeer aan de ALO in Nijmegen. Ik geef les aan de kleuters, de springgroep en de selectie. Ik schrijf over lesgeven, problemen die ik als trainster ervaar en het turnen zelf natuurlijk ;-) Alicia is gastblogger bij Beter Turnen.
Reactie plaatsen