2020: Een terugblik op het bijzondere turnjaar van Alicia
02 januari 2021 
4 min. leestijd

2020: Een terugblik op het bijzondere turnjaar van Alicia

We zijn alweer aangekomen in de laatste week van het jaar 2020, tijd voor een terugblik. Het was een vreemd turnjaar, door de uitbraak van de corona-pandemie, die helaas nog niet voorbij is. Maar gelukkig komt er weer een nieuw turnjaar aan, met nieuwe doelen en uitdagingen! In deze blog lees je mijn terugblik op 2020 en mijn vooruitblik op 2021!

turnjaar

Clubkampioenschapppen

Na de kerstvakantie hadden we vrijwel meteen clubkampioenschappen. Bij onze club krijgt iedereen die meedoet een prijs, zodat iedereen met een medaille naar huis kan. Daarnaast hebben we per toestel 2 toestelprijzen, een voor de recreanten en een voor de selectie. Superleuk, want zo kun je ook een keer op het podium komen als je heel erg uitblinkt in een specifiek toestel. Aan het einde van de wedstrijd mocht de springgroep een demo geven, waar we al een tijdje op aan het oefenen waren. Het werd een demo van the greatest showman, welke op ons youtube account terug te kijken is.

 

Ik was erbij als turnster en trainster, een dubbele rol waar ik steeds beter in word. 😉 Zelf werd ik  derde waar ik superblij mee was. De grootste verrassing was echter de toestelprijs. Op mijn meest wisselvallige toestel, de balk, scoorde ik die dag het hoogst! Totaal niet verwacht, dus ik was erg verbaasd!

Extra trainen in de turnhal

In de carnavalsvakantie (of voorjaarsvakantie) gingen we extra trainen in een turnhal. Superfijn, want daar kun je je hele vloeroefening op een vierkante vloer oefenen en heb je blokkenbakken 😊

Op de eerste dag van februari had ik mijn tweede voorwedstrijd van dit turnjaar, helaas eindigde ik daar laatste, met een val van het toestel waar ik een paar weken terug nog een toestelprijs op had, zo zie je maar, turnen is echt een momentopname.
Op 7 maart mocht ik als trainster mee naar een andere voorwedstrijd. Met twee medailles en goed en netjes turnen kwamen we weer veilig thuis.

De eerste lockdown van dit turnjaar

Helaas kwam al kort daarna het nieuws dat Nederland in een intelligente lockdown ging, waardoor ook alle trainingen stil kwamen te liggen… Gelukkig kun je thuis ook veel doen en hebben we met de trainsters een schema gemaakt voor de selectie en kwamen er online trainingen. Voor de recreanten springgroep en kleuters kwamen er challenges. Ook konden de turnsters hun eigen challenge bedenken en opsturen naar de trainsters. Als laatste had een van onze trainsters een challenge app gemaakt, waar elke dag een nieuwe opdracht in kwam. Had je de opdracht goed uitgevoerd? Dan kreeg je punten. Aan het einde van het turnjaar hebben de turnsters met de meeste punten een prijsje gekregen.

Buiten turnen

Op 7 mei kregen we van de gemeente het startsein om op een buitenlocatie, bij een speeltuintje te starten met de buitenlessen, een nieuwe uitdaging voor de trainsters, maar er kwamen veel creatieve ideeën en ook via verschillende social media konden de trainsters ideeën opdoen. Alle groepen hadden training op een groot grasveld bij een speeltuintje, gelukkig hadden we elke les een ouder die kon helpen met de kinderen bij elkaar houden enzovoorts.
Op zaterdag 4 juli was de laatste training, waarbij we voor de kleuters een Nijntje diplomales hadden! Gelukkig scheen de zon en was er de mogelijkheid om op ruime afstand van elkaar te komen kijken als (groot)ouders.

buiten-turnen-turnjaar

De zomer van 2020

Toen kwam de zomervakantie, waarin ik gelukkig voor 6 weken naar Frankrijk kon. Ook in de zomervakantie hadden we een uitdaging voor de selectie turnsters. Weer een app, maar nu waren er 2 opdrachten in de week, zodat de turnsters in de vakantie fit bleven. Daarnaast hebben we altijd een turnvakantiefoto en die kon ook dit jaar niet ontbreken!

Na de zomervakantie mochten we gelukkig de zaal weer in! Alle groepen startten in september weer op en we mochten zelf een nieuwe groep beginnen, lees hier meer over in mijn vorige blog. In oktober ben ik begonnen met de handstand challenge van Beter Turnen. Ik kon niet elke dag de oefeningen doen, dus ik heb hem afgelopen week pas af kunnen sluiten… Sommige oefeningen waren goed te doen, terwijl ik voor sommige oefeningen wat harder moest oefenen. Gelukkig heb ik alle 31 dagen gehaald!

De herfstvakantie van dit turnjaar

In de herfstvakantie ben ik met twee oudturnsters gaan trainen in de flikflak hal in Den Bosch, het was superleuk en uitdagend!! Ook hadden we in de herfstvakantie de aller eerste assistentendag, ook hier heb ik een blog over geschreven😉.

De tweede lockdown van dit turnjaar

Helaas gingen we net voor de kerstvakantie weer een lockdown in, wat betekende dat we weer niet in de zaal konden… Superbalen, maar we hebben nu de kennis van de vorige lockdown. Ik ben deze week begonnen met de spagaatsprongen challenge van Beter turnen en ik ben met mijzelf een 40-dagen challenge aangegaan met krachttraining. Na de kerstvakantie gaan we beginnen met online trainingen en weer een soort van app, maar nu voor alle turn(st)ers van de club. Ik heb er zin in!

Ook heb ik inmiddels acht blogs geschreven voor Beter Turnen, ik vind dit erg leuk en ik hoop er volgend jaar nog wat bij te schrijven! Heb je ideeën voor een blog of wil je iets over mij weten, laat het vooral weten! (via mijn socials)

Over mijn doelen van volgend jaar lees je in de volgende blog!

turnjaar-alicia

Over de schrijver
24 jaar, turnster en trainster bij GTV Argos. Naast turnen loop ik hard en doe ik aan fitness. Ik studeer aan de ALO in Nijmegen. Ik geef les aan de kleuters, de springgroep en de selectie. Ik schrijf over lesgeven, problemen die ik als trainster ervaar en het turnen zelf natuurlijk ;-) Alicia is gastblogger bij Beter Turnen.
Reactie plaatsen