Een nieuw turnseizoen voor trainster Alica van Honk
12 september 2020 
2 min. leestijd

Een nieuw turnseizoen voor trainster Alica van Honk

Nieuw turnseizoen!

Eindelijk was het na de zomervakantie zover, we mochten de zaal weer in! Wat was ik daar blij mee😊 We begonnen de week na de vakantie met de selectie op maandag, ik merkte bij het opzetten heel goed dat we een lange tijd niet in de zaal hadden getraind, het liep een beetje stroef en sommige meiden wisten niet meer hoe alle materialen moesten staan om alles te laten passen, maar gelukkig stond alles na een tijdje. Tijdens de warming up heb ik een verdeling gemaakt van wie wat moet opzetten en opruimen en tijdens het opruimen waren we gelukkig veel sneller!

Ook de meiden waren blij om elkaar weer te zien, dus hebben we in de eerste training best veel tijd gehad om bij te kletsen😉, maar natuurlijk hebben we ook hard gewerkt!! We zijn begonnen met veel basis en netheid herhalen en opfrissen. Waar moet je eigenlijk op letten als je een sprong inzet of op de balk staat?

Nieuw-turnseizoen-trainers-turnsters

Meerdere groepen in een nieuw turnseizoen

Maar niet alleen de selectie begon weer dit turnseizoen, ook de andere groepen! Met de springgroep zijn we de eerste training begonnen met het opschrijven van een aantal vragen. De vragen die ik de kids had gesteld waren deze:

  • Naam
  • Leeftijd
  • Wat wil je dit jaar leren?
  • Welk toestel/ onderdeel wil je dit jaar nog doen?
  • Vragen/opmerkingen voor de trainsters:
  • Warming-up/eindspel dat je het leukste vindt.
Nieuw-turnseizoen-trainers-turnsters

Doelenkaarten voor nieuw turnseizoen

En omdat de springgroep bestaat uit veel verschillende niveaus kwamen er ook veel verschillende doelen uit, van hoger springen tot spagaten en van tipsalto tot salto achteruit. Doordat ik deze dingen weet als trainster kan ik deze onderdelen ook meenemen in de lesvoorbereidingen. En ik hoef niet altijd meer zelf een warming-up te bedenken 😉

Kleuterlessen

Ook de kleuters begonnen weer! Voor de Corona begon kwamen er veel ouders mee naar binnen en bleven de hele training kijken. Nu mocht dat niet meer en dat was voor sommige kleuters nog best spannend! Gelukkig ben ik gezegend met goede assistenten en ouders die ons vertrouwen, dus het is allemaal goed gekomen en de kleuters gingen met een glimlach de zaal weer uit!

Zelf turnen

Naast de groepen die ik training geef ben ik natuurlijk zelf ook weer begonnen met turnen! En ik was heel blij om eindelijk weer aan de brug te hangen en op een verende vloer te staan. Ik vond het zelfs fijn om weer op de balk te staan (helaas is die even smal gebleven….  😉) Ook voor mijzelf heb ik doelen gesteld! Een andere trainster bij onze vereniging heeft een mooie doelenkaart ontworpen, waarvan ik een foto heb gemaakt. Niet alleen doelen voor in de trainingen, maar ook voor de wedstrijden. Nu heel hard hopen dat de wedstrijden dit jaar doorgaan!!

De eerste week training geven en zelf trainen vloog voorbij. Ik vond het heerlijk om weer in de zaal te staan en om iedereen weer te zien! Ik hoop dat we weer een mooi seizoen neer kunnen zetten als club en dat we een fijn jaar krijgen! In mijn volgende blog schrijf ik over een nieuwe groep die bij onze vereniging gestart is, wat denken jullie dat het voor groep is?

Over de schrijver
24 jaar, turnster en trainster bij GTV Argos. Naast turnen loop ik hard en doe ik aan fitness. Ik studeer aan de ALO in Nijmegen. Ik geef les aan de kleuters, de springgroep en de selectie. Ik schrijf over lesgeven, problemen die ik als trainster ervaar en het turnen zelf natuurlijk ;-) Alicia is gastblogger bij Beter Turnen.
Reactie plaatsen