Thuis turnen, plotseling de enige mogelijkheid om te trainen
10 mei 2020 
1 min. leestijd

Thuis turnen, plotseling de enige mogelijkheid om te trainen

Hier ben ik weer, ik heb pas mijn eerste blog geschreven op de site van Beter Turnen, wat ging over mijn leven als turnster en turntrainer. Een paar weken later en alles staat stil. Alsof er iemand de pauzeknop van een film heeft ingedrukt. De eerste dagen vond ik het leuk, uitslapen, niks voor school doen en veel op de trampoline. Veel thuis turnen dus. Maar inmiddels is het wel anders. Ik krijg online les, ik mis de meiden die ik training geef en met wie ik train en ik ben door de trampoline gezakt, dus ook dat gaat niet meer.

Thuis turnen

Thuis turnen

Ook bij jullie zal dit wel het geval zijn. Je mocht ineens niet meer naar school en je ouder(s) werken thuis. Je moet opeens thuis turnen. Het is heel raar, maar ook een beetje eng. Want je weet niet wanneer alles weer normaal wordt en of het weer hetzelfde wordt. Schoolwerk kun je veel thuis doen, maar turnen is lastig, tenzij je een turnhal in de achtertuin hebt natuurlijk. 😉 Helaas is dat bij mij niet het geval en probeer ik toch een beetje te blijven turnen. Ik heb meegedaan aan de cardio corona challenge van Beter Turnen en ik probeer zelf wat te doen, want er is genoeg te vinden op internet!

Online turnen

Afgelopen week hebben wij met de meiden van de selectie voor het eerst een online training gedaan. Het was erg leuk om de meiden weer te zien! Deze vrijdag mag ik de training geven, dus dat wordt weer gezellig. Ook hebben we via Instagram de andere turn(st)ers gevraagd of ze ook mee wilden doen. Dus vrijdag hebben we een groep met selectie, recreanten en oud-leden! Dat is leuk, maar ook lastig, omdat niet iedereen hetzelfde niveau heeft. Gelukkig heb ik nog een hele week tijd om alles voor te bereiden.

Wel ben ik blij wanneer ik eindelijk weer een echte training in de zaal kan geven. De turn(st)ers weer in het echt zien en weer echt aan toestellen aan het werk! Want het zwaaien aan brug en het maken van series op de vloer mis ik wel een beetje. Hopelijk mogen we snel de zaal weer in, maar tot die tijd blijf ik bezig, want als ik niet vooruit kan, dan wil ik er in ieder geval voor zorgen dat ik niet achteruit ga!

Kun je zelf meer oefeningen gebruiken? Doe dan mee aan de Home Workout Challenge van Beter Turnen of bekijk meer oefeningen op het platform voor turnsters.

Hoe train jij thuis? En wat mis jij het meeste nu je thuis zit? Laat het mij weten in de comments!

Over de schrijver
24 jaar, turnster en trainster bij GTV Argos. Naast turnen loop ik hard en doe ik aan fitness. Ik studeer aan de ALO in Nijmegen. Ik geef les aan de kleuters, de springgroep en de selectie. Ik schrijf over lesgeven, problemen die ik als trainster ervaar en het turnen zelf natuurlijk ;-) Alicia is gastblogger bij Beter Turnen.
Reactie plaatsen