Hoe kom ik als turnster de coronatijd door; tips van Maud!
31 maart 2021 
4 min. leestijd

Hoe kom ik als turnster de coronatijd door; tips van Maud!

Mijn naam is Maud Zentveld, ik ben 17 jaar oud en turn bij A.Z.T.V Zevenbergen. Normaal gesproken train ik 3 dagen in de week in de zaal. Maar door de coronatijd in Nederland is dit niet meer mogelijk. Omdat bijna elke binnen sporter en sportster hier momenteel last van heeft, dacht ik, ik ga een leuke blog schrijven! Dit gaat over hoe ik als turnster deze coronatijd door kom. Lees zeker ook de andere blogs van Beter Turnen, want dan hoef je je de aankomende periode niet meer te vervelen!
 coronatijd-buiten-turnen

Hoe train ik nu in coronatijd?

Nu de zaal gesloten is, moesten we op zoek naar een andere mogelijkheid om alsnog in beweging te blijven. Wij trainen met de selectiegroepen op de atletiekbaan.We zorgen er daar voor dat onze kracht en conditie niet verloren gaat. Na de meivakantie gaan we eindelijk met alle groepen weer buiten trainen!  Dan kunnen we ook gebruik maken van een aantal materialen. Onder andere de airtrack en minitrampoline worden dan naar buiten verplaatst. Ik vind dat superfijn, want zo kunnen we toch weer wat meer echt trainen. Er kunnen dan eindelijk weer wat flikflakken en salto’s gemaakt worden.

Naast de training met turnen op de atletiekbaan, train in ook elke zaterdag nog met de voetbal. Dit vind ik superfijn, want ook daardoor blijft mijn conditie goed op peil. Op de voetbal vind ik het ook superfijn dat we weer als groep echt kunnen trainen. En ons weer een beetje kunnen voorbereiden op hopelijk nog een aantal wedstrijden. Helaas verwacht ik voor dit seizoen nog niet veel goeds als het gaat om het spelen van wedstrijden, maar hopen en duimen kan natuurlijk nooit kwaad.

Mijn opleiding

Daarnaast zit ik ook op een sportopleiding, waar ik ook zo nu en dan nog lekker beweeg. Helaas is dit door de coronatijd vaak online, omdat we maar 1 dag in de week fysiek op school kunnen zijn. Ik zit in mijn een-na-laatste jaar. Ik hoop dus dat het volgend jaar weer beter gaat in Nederland met de corona, zodat ik mijn examenjaar wel volop bezig kan zijn. Bij de danslessen hebben we de laatste tijd elke donderdag een workout en dat vind ik superfijn. Op deze manier kan ik naast de bootcamplessen op de atletiek nog een beetje extra aan mijn kracht werken. Sowieso vind ik het fijn om thuis af en toe eens een work-out te doen. Maar ook om mijn lenigheid te trainen of lekker wat kunstjes op de trampoline te doen.
coronatijd-trampoline

Het wedstrijdseizoen

Helaas zijn in deze coronatijd alle wedstrijden voor aankomend seizoen afgelast en moeten we weer wachten tot het volgende wedstrijdseizoen. Afgelopen seizoen heb ik wel 2 wedstrijden gehad. Dit was de eerste voorwedstrijd en de clubkampioenschappen. Op de eerste voorwedstrijd werd ik 3e en de op de clubkampioenschappen 2e. Ik vond het echt superfijn dat we nog wel wat wedstrijden konden doen, zodat we in ieder geval nog wel een beetje het gevoel van de wedstrijden konden meemaken.

Ik zit zelf in de 5e divisie, maar zou super graag nog eens uit willen komen in de 4e divisie. Helaas is het nu moeilijk om op de toestellen te trainen, maar hoop ik zodra we binnen zijn dat ik snel weer wat nieuwe elementen kan oppakken. Ook zijn we met de vereniging hard bezig voor een nieuwe zaal. Ik duim elke dag super hard, dat de zaal er zo snel mogelijk is. Dit zal het voor mij, maar natuurlijk ook mijn mede turnsters een stuk makkelijker maken om nieuwe elementen uit te voeren.

Hoe zie ik aankomend jaar voor me

Het allerliefst hoop ik natuurlijk dat we zo snel mogelijk weer de zaal in kunnen om te trainen, en we de coronatijd achter ons kunnen laten! Natuurlijk ben ik al super blij, dat we na de meivakantie sowieso weer wat meer kunnen turnen. Maar het is natuurlijk altijd nog het beste gewoon lekker in de zaal. Daarnaast hoop ik dat we aankomend wedstrijdseizoen weer volop wedstrijden kunnen gaan doen met iedereen, want dat is toch ook wel iets wat ik heel erg mis.

Aankomend schooljaar hoop ik op school ook het keuzedeel: gymnastiekleider kss3 te kunnen volgen en daar nog meer ervaring op te doen en uiteindelijk mijn niveau 3 diploma te halen. Na de zomervakantie wil ik namelijk nog steeds super graag aan mijn eigen groep les blijven geven, maar dat is even afwachten hoe mijn dagen er op school uit gaan zien.

Ook gaan er nog superleuke dingen aankomen op onder andere het YouTube kanaal van Beter Turnen en zal ik met mega veel plezier promoturnster blijven. Met de spullen en materialen van de Beter Turnen webshop lukt het mij om me voldoende in beweging te houden. Door Beter Turnen behoud ik mijn lenigheid, kracht en word ik uitgedaagd door een aantal superleuke uitdagingen die voorbijkomen. Ik vind het dan ook superleuk om altijd te zien hoe iedereen meedoet. En daardoor alsnog hard aan het trainen is in deze gekke tijd.

Blijf fit!

Sporters en sportsters, blijf vooral lekker bewegen! Dit kan buiten of binnen, met of zonder vrienden en vriendinnen. Maar misschien ga je ook wel lekker oefenen met een andere sport dan die je eigenlijk doet. Zorg goed voor elkaar en houd je aan de regels! Als we nu allemaal even volhouden kunnen we straks zo snel mogelijk weer lekker binnen trainen. We moeten nog even volhouden in deze coronatijd, maar iedereen is daar al super goed mee bezig.

Vind je het moeilijk om in deze tijd in beweging te blijven? Neem dan even een kijkje op de sociale media van Beter Turnen en Beter OCR. Zij delen altijd superleuke oefeningen, die je kan proberen na te doen. Ook kan je je bijvoorbeeld inschrijven voor het oefenen van een flikflak of het leren en verbeteren van je spagaat. Hierdoor is het mij in ieder geval wel gelukt om in deze coronatijd lekker in beweging te blijven en ik weet zeker dat het jou ook lukt!

Hopelijk vonden jullie het leuk om deze blog over mij te lezen en ben je misschien wel op wat nieuwe ideeën gekomen om deze coronatijd.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Maud Zentveld, 18 jaar oud en turn bij de vereniging A.Z.T.V Zevenbergen!
Reactie plaatsen