Turnboek: het allereerste creatieve turnboekje voor turnsters
04 mei 2020 
4 min. leestijd

Turnboek: het allereerste creatieve turnboekje voor turnsters

Een nieuw turnboek is niet heel gek in de turnwereld. Zo zijn er al de Sanne-boeken turnedities van Paula van Manen met onder andere “Sanne waagt de sprong” die gebaseerd zijn op de topsporter Sanne Wevers. En er zijn meerdere edities van de turntoppers van Simone Kortsmit, zoals “Nikki op turnkamp”. Een turnboek wat je niet alleen kunt lezen, maar waar je ook creatieve dingen mee kunt doen, zoals een doeboek was er nog niet.

Het turnboek van Beter Turnen

Een creatief turnboek

Creatief turnboek Beter Turnen

Creatief turnboek Beter Turnen

Daarom bedacht Beter Turnen het idee om een creatief turnen doeboekje te maken voor turnsters. We wilden een turnboek maken dat niet alleen een “leuk” turnboek zou zijn. Turnsters zitten momenteel veel thuis en wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je als turnster nogal wat energie over hebt. Het moest daarom een turnboek zijn waarmee turnsters zich lang kunnen vermaken. Daarnaast wilden we ervoor zorgen dat het ook een leerzaam boek zou zijn waar turnsters gemotiveerd door zouden worden.

Perfectionisme in het turnen

Veel turnsters zijn vaak erg perfectionistisch ingesteld. We zien in de praktijk dat er daardoor snel faalangst ontstaat en dat dat ten koste gaat van het zelfvertrouwen van de turnster. In het nieuwe turnboek hebben we daarom niet alleen maar kleurplaten en andere leuke dingen zoals puzzels en turnraadsels toegevoegd.

Turnen moodboard

Onder andere hebben we een leuk moodboard toegevoegd aan het boekje. Een moodboard is een soort visuele collage. Dit wordt veel gebruikt om gevoelens of gedachten in kaart te brengen. Het turnen moodboard kan ingevuld worden met kleurpotloden en tekeningen of door er foto`s op te plakken.  Zo kan een turnster laten zien wie haar turnheld is, wat haar favoriete turntoestel en turnelement is. Wie haar turnmaatjes/ turntrainster zijn en wat haar ultieme turndoel is.

Turnboek boek moodboard turnen

Moodboard turnen

Turndoelen en extra motivatie

Niet iedere turnster heeft haar turndoelen altijd scherp vastgesteld. We hebben een schrijfopdracht toegevoegd waarin turnsters leren om positieve gedachten te hebben over turnen. Positieve gevoelens zorgen voor extra motivatie. Daarnaast zijn er meerdere doelenposters beschikbaar die je uitdagen om je turndoelen vast te leggen. In kaart te brengen welke turnelementen je al kunt en welke turnelementen je nog graag zou willen leren. Dit geeft de intrinsieke motivatie van een turnster een enorme boost. Het helpt om de komende tijd te overbruggen. En weer optimaal te kunnen knallen wanneer de turnhal/gymzalen weer open gaan!

Turnkwartet

Verder hebben we er een uniek turnkwartet aan toegevoegd. Dit turnkwartet kunnen turnsters zelf tekenen en in kleuren. Daarna kunnen ze het uitknippen en kan het turnkwartet met turnmaatjes of met de familie gespeeld worden.

PDF-versie turnboekje

Omdat we weten dat turnsters het liefste direct met het boekje starten is het doeboekje ook beschikbaar als PDF-variant. Zo kan een turnster direct beginnen als ze nog op de fysieke versie aan het wachten is.

Winactie Beter Turnen

We vinden het natuurlijk super leuk om te zien door wie en waar ons doeboekje gelezen wordt. Daarom hebben we iets leuks voor alle turnfanaten bedacht! Alle deelnemers die het doeboekje hebben kunnen een echte Beter Turnen Trofee winnen.

Turnen winactie turnbeker

Beter Turnen Turntrofee

De kans is groot dat je straks al klaar staat om een foto van jezelf met het nieuwe turnboekje te maken voor op social media. Maar we willen je natuurlijk genoeg uitdagen!

Deelnemen aan winactie
Dit zijn de stappen die je moet ondernemen om deel te kunnen nemen aan winactie.
1. Maak een leuke foto of video (van jezelf) met het doeboekje
2. Plaats deze op je Instagram of Facebook profiel
3. Tag @Beter Turnen op Instagram (of op Facebook als je geen Instagram hebt)
4. Volg ons op Instagram.

De 3 beste gekste / grappigste / uniekste / meeste foto`s of video`s winnen een Beter Turnen Trofee!

Turnboek bestellen

 

Met het doeboekje willen we zoveel mogelijk turnsters motiveren en inspireren. Hiermee kunnen we dat op een vernieuwende manier doen. Toen we het idee lanceerden werden we overladen met reacties en vragen. Zowel via de mail als social media en op het Beter Turnen Platform stonden de turnsters al te springen om het te ontvangen.

Turnboek ervaring turnster

Beter Turnen Platform

Daarom vragen we tijdelijk vragen we alleen de druk-en verzendkosten voor het boekje. Zo kunnen we het creatieve turnboekje bij zoveel mogelijk turnsters thuis krijgen. Het doeboekje kun je aanvragen of onze website: Beter Turnen Doeboekje 2020

Op het moment van schrijven hebben we pre-order mogelijkheid pas twee dagen geleden gecommuniceerd. En er zijn inmiddels 217 aanvragen voor het boekje en de PDF-versie binnen, wauw!

Aanvragen voor turnverenigingen

Voor turnverenigingen is het ook mogelijk om de turnboekjes aan te vragen. Zo zijn er verschillende gymclubs die meerdere boekjes aangevraagd hebben om ze te verloten onder de turnsters. En andere clubs schaffen ze aan voor hun turngroepen omdat ze momenteel niet/minder kunnen trainen. Wil je de turnboekjes als gymvereniging aanvragen? Dan kun je een e-mail sturen naar info@beterturnen.nl

Heb je het boekje al thuis of sta je nog te springen totdat het bij je op de deurmat valt? Laat het ons weten in de opmerkingen.

Turnboek beter turnen doeboekje

Over de schrijver
Paul Verheul is oprichter van Beter Turnen. Hij doet al 25 jaar aan turnen en geeft al meer dan 10 jaar training. Op zijn 18e is hij pas begonnen met topsport. Hij heeft geleerd dat alle gemotiveerde turn(st)ers (en trainers) met de juiste hulp, ontzettend veel kunnen leren binnen het turnen, ongeacht het niveau. Na zijn topsport carrière heeft hij besloten om zijn kennis over te dragen aan anderen. Quote: "Streef naar progressie, niet perfectie."
Reactie plaatsen