Alicia's turn doelen van 2021; het tweede deel van haar blog
03 februari 2021 
3 min. leestijd

Alicia's turn doelen van 2021; het tweede deel van haar blog

In mijn vorige blog konden jullie deel 1 van mijn turn doelen lezen. En bij een deel 1 hoort een deel 2, dus hier komt ie!

turnblog-alicia-doelen

Sprong

Ik vind sprong echt een vervelend toestel… Ik heb een vreemde angst voor de combinatie plank en pegasus, waardoor ik tijdens trainingen vaak niet durf of alleen koprollen maak. Mijn hoofddoel voor 2021 bij dit toestel is dan ook om stappen te zetten om over mijn angst heen te komen en om niet op te geven als het niet lukt! Want op wedstrijden gaat het wel altijd goed en heb ik ooit zelfs een half in half uit gesprongen, zonder daarvoor voor te trainen. En ik wil naast de overslag ook de half in half uit leren! Ik vind het zo cool om meer dan 1 sprong te kunnen, dus dat is sowieso één van mijn turn doelen!

Brug doelen

Brug is mijn favoriete toestel! Ik ben een krachtturnster en brug gaat mij redelijk goed af. Ik wil in 2021 mijn oefening netjes maken, dus met gestrekte tenen en zonder kromme armen en benen turnen. Daarnaast wil ik mijn oefeningen door kunnen turnen zonder stopjes tussendoor, want die heb ik redelijk veel. Ook wil ik mijn opzwaai horizontaal krijgen en de zolendraai van de rekstok naar de brug halen! Mijn laatste brugdoel is de salto van brug.

Voor corona begon was dat mijn afsprong op wedstrijden en kon ik hem. Helaas durfde ik hem na de eerste lockdown niet meer. Twee weken voor de tweede lockdown was de salto af EINDELIJK weer gelukt! Maar goed, toen kwam lockdown 2 en kan ik weer geen salto van brug oefenen. Ik hoop dat ik hem na de lockdown nog durf, maar zoals ik in de eerste doelenblog schreef moet ik realistisch kijken naar die angsten, dus dat komt wel goed!

brug-alicia-doelen

Balk

Ik vind de balk altijd een beetje te smal, heb jij dat ook? Mijn grootste doel voor balk is mijn oefening helemaal doen op de wedstrijdhoogte, met een loopsprong mét beenspreiding😉. Hoe hoger de balk wordt hoe minder gespreid mijn loopsprongen worden…. Ook wil ik na de lockdown de salto achteruit nog kunnen, want die durfde ik voor de lockdown eindelijk alleen😊.

balk-alicia-doelen

Doelen op vloer

Het laatste toestel is vloer, naja toestel, onderdeel vind ik een beter woord voor vloer. Net voor de tweede lockdown hadden we eindelijk een airtrack bij elkaar gespaard! Supervet, alleen als ik daar arabier flikflak op spring is het eerder een streksalto dan een flikflak, een van mijn doelen is om bij die soort van streksalto wel mijn handen op de grond te zetten en er het liefste nog een salto achteraan te plakken (gewoon gehurkt hoor😉). Ook wil ik mijn wisselspagaat wat eleganter turnen, want ik heb daar vaak redelijk kromme benen mee en ik mijn armen zijn net spaghettislierten.

Mijn laatste doel op vloer is afhankelijk van corona, ik wil namelijk ontzettend graag mijn vloeroefening op een wedstrijd laten zien! Ik heb hem helemaal zelf gemaakt en ik ben er echt ontzettend trots op! Hij past echt goed bij mij en hij wordt steeds beter 😊. Dus hopen dat er wedstrijden komen, anders schuif ik dit doel door naar 2022, maar dat duurt nog zo lang…

Kracht en lenigheid

Naast toestellen zijn kracht en lenigheid bij turnen natuurlijk ook heel belangrijk! Tijdens de kracht en lenigheid bij de warming up mag ik wel wat serieuzer meedoen, ik neem, vooral bij kracht, best vaak even een pauze, terwijl dat niet de bedoeling is. Ook wil ik allebei de spagaten kunnen, want dat vind ik gewoon cool en dat helpt bij mijn sprongenseries op vloer en balk. Mijn allerlaatste doel is om thuis meer kracht en lenigheid te doen. Gelukkig zitten we nu veel thuis en heb ik er enorm veel tijd voor! Ik heb voor mijzelf een 40 dagen challenge gemaakt, waarbij ik nu al op dag 22 zit. Bij deze challenge moet ik elke dag 6 krachtoefeningen doen en schrijf ik op welke score ik heb gehaald. Ook wil ik minimaal 1 keer in de week mijn lenigheid bijhouden en thuis het boogje leren!

Beter Turnen in de lockdown

Ik heb dus voorlopig genoeg te doen! Ook kan ik thuis veel doen, zoals online work-outs, de challenges van Beter Turnen en de challenges van mijn eigen turnclub. Wat doe jij in deze lockdown tijd? En wat zijn jouw toestel doelen voor 2021? Ik hoor het graag via de reacties of in de ThuisTurnApp!

turnen-lockdown-doelen

Over de schrijver
24 jaar, turnster en trainster bij GTV Argos. Naast turnen loop ik hard en doe ik aan fitness. Ik studeer aan de ALO in Nijmegen. Ik geef les aan de kleuters, de springgroep en de selectie. Ik schrijf over lesgeven, problemen die ik als trainster ervaar en het turnen zelf natuurlijk ;-) Alicia is gastblogger bij Beter Turnen.
Reactie plaatsen